Miért nehéz a társkeresés 50 felett? – 4 ok, amire nem is gondolnál

Társkeresés 50 felett - a leggyakoribb hibák

Megtalálni az igazit nem kis feladat, ám egy válás vagy hosszú kapcsolatból való szakítás után még keservesebbnek tűnhet a helyzet. A társkeresés 50 felett nem könnyű, de lehet, hogy Te nehezíted meg saját magadnak.  Olvass tovább és ha magadra ismersz, már tudod, hogy mire ügyelj ezentúl!

A filmeket keresed az életben

Ki ne szeretné a romantikus történeteket?  A monumentális pillanatokat, amikor a férfi és a nő egymásra talál és rögtön egymásba is szeret. És bár mindig van egy kisebb kitérő, a végén úgyis összejönnek és boldogan élnek, amíg… De ne feledd, hogy ez mind csak film! Az élet nem ilyen, csak magadat csapod be, ha úgy keresed az igazit, mintha egy filmben lennél.

A tökéletes férfi nem létezik, ahogyan a tökéletes pillanatok sem. De nem is baj, éppen ettől lesz emberi egy párkapcsolat.

Túlzottan alapozol a kémiára

Hajlamos vagy úgy tekinteni az úgynevezett kémiára, mint egy instant barométerre? Valóban van, hogy valakiről első pillanatban tudod, hogy jó lehet számodra, de ha csak ez alapján döntesz, magadtól veszed el a lehetőséget, hogy megismerj másokat is. Ki tudja, lehet, hogy az igazi párodhoz csak a sokadik alkalom után kezdesz valóban vonzódni.

Helyette inkább állíts össze fejben egy rövid listát olyan tulajdonságokról, melyeket vonzónak találsz egy férfiban, és ezeket keresd. Természetesen nem azt mondjuk, hogy kreáld meg fejben a tökéletes férfit és ragaszkodj ehhez a képhez, mert így feltehetően hosszú időbe telik, mire találsz valakit, aki felér az elképzeléseidhez. De ne is zárd ki a lehetőségét annak, hogy megismerj valaki igazán jólelkű férfit a kémiára alapozva.

Tele vagy előítéletekkel a férfiakat illetően

“Az 50 feletti férfiak vagy foglaltak vagy problémásak.”

“A társkeresés 50 felett lehetetlen, mert a férfiak csak fiatalabb nőkkel randiznak.”

“A társkeresés az interneten nem működik, mert a férfiak hazudnak, hogy jobb színben tüntessék fel magukat.”

Ismerősen hangzanak ezek az állítások? Ha Te is úgy mész el az első randira, hogy hasonló gondolatok vannak a fejedben, csak magad alatt vágod a fát. Add meg az esélyt a férfinak, hogy tiszta lappal kezdhessen! És még pozitívan is csalódhatsz.

Egyből túl sokat szeretnél tudni

Az első randi az ismerkedés terepe, de ez nem jelenti, hogy úgy kellene faggatnod a férfit, mintha állásinterjún lenne. Fordítsd meg inkább a dolgot, és hagyd, hogy magától meséljen, bármiről, amiről szeretne. Még sokkal izgalmasabb is, ha lassabban ismeritek meg egymást.

Mit várhatsz az egyedülálló, ötvenes férfiak táborától?

Az eredeti cikk forrása: SixtyAndMe