Miért mennek vissza a nők párjukhoz megcsalás után is?

Te meg tudnál bocsátani a párodnak megcsalás után?

Sokan nem értik, miért tart ki valaki a párja mellett még megcsalás után is. Azok számára, akiknek a megcsalás gondolkodás és magyarázkodás nélküli válóokot jelent, nehéz belegondolni abba, hogy mások hajlandóak adni egy második esélyt. Ehhez pedig óriási erő kell, talán több is, mint ahhoz, hogy kiszállj.

Egy ilyen helyzetet nem is lehet kívülről megítélni. Amíg nem vagy benne személyesen, nem érzed azt a fájdalmat és dilemmát, amit a nők ilyenkor átélnek. A következőkben bemutatunk 4 okot, ami miatt sokan úgy döntenek, párjukkal maradnak.

“Nem csak engem, minket csaltál meg. Összetörted a szívem, de mégis visszajövök hozzád. Nem azért, mert gyenge vagyok. Azért, mert elég erős vagyok ahhoz, hogy legyőzzem a fájdalmat, ha jó okom van rá.”

Úgy gondolod, hogy megérdemel még egy esélyt

A remény óriási erővel bír. Ha először fordul elő, még joggal hihetsz benne, hogy többet nem fog. Úgy gondolod, hogy bár az emberek néha hibáznak, de nem akarod ez alapján megítélni az egész kapcsolatotokat. Ha őszintén érzel rá esélyt, hogy lassan helyreálljon a bizalom, megértjük, ha adsz még egy esélyt.

A sokadik ilyen alkalom után azonban már csak magadat álltatod. Ha többször átbeszéltétek a dolgot, többször adtál egy “utolsó esélyt”, de ismét megcsalt a párod, bizony jobb odébb állnod.

Úgy érzed, megéri harcolni a kapcsolatotokért

Még ha egyébként azt is gondolod, hogy a hazugság és a megcsalás megbocsáthatatlan, még ha annyira meg is rendült a bizalmad párodban, hogy megkérdőjelezel mindent, ami kettőtök kapcsolata, mégis maradsz. Visszagondolsz az eltöltött időkre, látod a szemében az őszinte megbánást és elhiszed, hogy van értelme harcolni.

Az idő mindent igazolni fog, ha a megcsalás után vissza tudjátok építeni a bizalmat és ismét boldogok lesztek, megérte így döntened. Ha nem, biztosan fogod tudni, hogy nincs tovább.

Nem akarod, hogy a gyerekek szenvedjék meg a kárát

Szülőként mindig kicsit más a helyzet, hiszen gyermekeid igényét és jóllétét magad elé helyezed. Elsődlegesen anya vagy és csak másodlagosan a megbántott, elárult nő. Úgy érzed, hogy szétszakítanád a családot és aggódsz a gyerekekért. Pedig több tanulmány is kimutatta, hogy a boldogtalan házasság jelei által tapasztalt környezet nagyobb károkat okozhat a gyerekben, mint a válás. Tehát sokkal inkább azt mérlegeld, hogy képesnek érzed-e magad arra, hogy őszintén megbocsáss párodban és látod-e az esélyét annak, hogy ismét boldogok lehettek.

Párodban igaz társra leltél, aki melletted áll

…épp ezért nehéz elfogadnod, hogy megcsalt. Sokan azonban a fizikai megcsalást inkább meg tudják bocsátani, mint ha párjuk más nő iránt táplálna érzelmeket. Ha mindig úgy érezted, hogy párodban lelki társra találtál és ha emellett azt gondolod, hogy a megcsalás után képes leszel még így érezni, rajta a sor, hogy bizonyítson!

Ezek persze mind csak az érme egyik oldalát mutatják. Hiába hiszel párodban és abban, hogy helyre tudjátok hozni a kapcsolatot, ha ő nem osztja a véleményed. Épp ezért fontos, hogy ne csak magadban dönts, hanem alaposan és őszintén beszéljétek át az érzéseiteket és az összes lehetséges  forgatókönyvet.

Ajánlunk neked néhány megcsalásról szóló filmet és sorozatot