Miért jó újraházasodni?

A házasságkötés megerősítse egy idősebb pár életére jó hatással lehet
A házasságkötés megerősítse egy idősebb pár életére jó hatással lehet

Szinte minden házasság életében eljön az a pont, amikor meggyengül a kötelék. Sokan ilyenkor a válást választják, pedig gyakran elég kitartóan küzdeni, és a munka meghozza gyümölcsét. A házasságkötés megerősítése pozitív irányba billentheti a kihűlni látszó kapcsolatokat. Lássuk, mik az újraházasodás előnyei!

Élvezetesebb

Persze az ember életében az első esküvő is emlékezetes, de akkor még gyakran a jókedv rovására megy a sok teendő és az izgalom. Másodjára már egy menyasszony sem vállalja túl magát, férjével mindent pontosan úgy terveznek, ahogyan az nekik kényelmes.

Tanulnak az első esküvőjük hibáiból és másodjára már nem követik el ugyanazokat. A házasságkötés megerősítése történhet szűkebb körben, családiasabb hangulatban, így a házasodó feleknek is több lehetőségük van igazán élvezni az esküvőt.

Kevésbé stresszes

Szorosan az előző ponthoz kapcsolódik, hogy a második esküvő teendőinek listája sokkal rövidebb, mint az elsőé. Nem törődünk annyit a díszlettel, az étellel és az ültetéssel, hiszen tudjuk, igazán nem is ezek számítanak. Gyermekeink és barátaink mind szívesen segítenek a szervezkedésben, így sokkal kevesebb rajtunk a nyomás.

Aktuálisabb

Minél távolabb kerülünk az első esküvőnk napjától, annál messzebb sodródunk azoktól az érzésektől is, amit a nagy napon éreztünk. A fogadalmak aktualizálása elengedhetetlenül fontos, hiszen azok, amiket évekkel ezelőtt ígértünk, lehet, hogy mára már teljesen érvényüket veszítették. A házasságkötés megújítása kifejezetten jótékony hatással bírhat egy ellaposodó házasságra.

Jelentőségteljesebb

Az első esküvőkor a feleknek még fogalmuk sincsen róla, mekkora fába vágják a fejszéjüket. Nem tudják, mennyi küzdés, fájdalom és mérföldkő vár rájuk. A házasságkötés megújítása már sokkal több jelentőséggel bír, sokkal meghatóbb ceremóniát vonz maga után. A házasodók már nem naivak, reális elvárásokkal és őszinte tisztelettel fogadnak egymásnak örök szerelmet.

Szexibb

Ideje előkapni a régi mennyasszonyi ruhát, ha egy kis nosztalgiára vágyunk! No, persze egy újat is beszerezhetünk, ha abban jobban érezzük magunkat. Jót tesz az önbizalmunknak, ha újra kiöltözhetünk, ha újra rólunk szól egy nap. És a második nászéjszaka garantáltan feltüzeli majd az ellaposodott házasságot.

(M.F.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

A francia nők megfejtették a boldog házasság titkát

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>