Miért hűtlen egy nő és miért hűtlen egy férfi?

Egy hűtlen fél indítékai különböznek
A hűtlen fél indítékai különböznek

2017-ben kutatni kezdték a hűtlenség okait. Miért nehéz a monogám életforma annyi embernek? Miért lépnek félre a nők és eltérőek-e az indítékaik, mint a férfiaknak? Az eredmények jelentős különbségeket tártak fel a két nem félrelépései között. 

Mi a különbség a két nem indítékai között?

Ezernyi oka lehet annak, hogy valaki félrelép. Olykor elég egy hullámvölgy, egy veszekedés vagy pár pohár rövidital ahhoz, hogy elfelejtsük, tartozunk valakihez. Egyénenként eltérhetnek az indítékok, a Superdrug Online Doctor kutatásai szerint azonban az első számú ok a nemeken belül azonos.

A legtöbb nő azért lép le a hűségben kikövezett útról, mert úgy érzik, nem kapnak már annyi figyelmet, mint régen. Párkapcsolatuk ellaposodik, benne magukat értéktelennek hiszik, és egy másik férfi karjaiban újra megbecsülésre lelnek.

A férfiak válasza azonban a nőkétől eltérő volt. Az esetek többségében nem számított, hogy párkapcsolatuk kiegyensúlyozott volt-e, hiszen őket a vonzalom húzta másokhoz. Félreléptek, mert nem tudtak nemet mondani egy harmadik személy csábításának.

Egy nő hűtlensége nagyobb veszélyt jelent

Az eltérő indítékokból fakadhat, hogy a nők hajlamosabbak az érzelmi megcsalásra, mint a férfiak. Nem véletlenül mondják, hogy a párkapcsolatra nézve súlyosabb egy nő hűtlensége, mint egy férfié. Hiszen ha mi lépünk félre, nagy eséllyel nem csak testi vonzalmak állnak a háttérben. Kapcsolatunk már megromlott, és több küzdelmet igényel, hogy újra működőképes lehessen. Az érzelmeket és a tiszteletet pedig nagyon nehéz visszahozni egy nőben, ha azok elmúltak.

Egyéb indítékok

A kutatás szerint tehát elsősorban a vonzalom téríti el a férfiakat a hűségtől. De sokan azért lépnek félre, mert több (aktív) szexre vágynak, vagy szükségük van a változatosságra, esetleg szexuális kíváncsiságukat szeretnék kielégíteni. Láthatjuk tehát, hogy a férfiaknál leggyakrabban testi és nem pedig érzelmi indokok vezetnek a hűtlenséghez.

A nők viszont elégedetlenek partnerükkel vagy házasságukkal, így szívük másfelé kacsintgat. Gyakran az unalom vagy a magány érzése tereli őket más ágyába. Nem ritkán fordul elő az sem, hogy újra romantikára és a rózsaszín köd adta eufóriára vágynak.

(M.F.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>