Miért hanyagoljuk el a külsőnket 50 fölött?

Az elhanyagolt külső egyáltalán nem törvényszerű
Az elhanyagolt külső egyáltalán nem törvényszerű

Sajnos sok nő hajlamos elhanyagolni magát. Ennek oka legtöbbször egy párkapcsolatba való belekényelmesedés, a túlzsúfolt napirend vagy szimplán a kor. Hiába gyakori a jelenség 50 fölött, mégis óriási hiba, ha valaki nem figyel oda a külsejére.

Párkapcsolati kényelem

Nem szabad kifogásként használni a párkapcsolatunkat. A legtöbb megcsalás pont amiatt történik, mert a férfiak elvágyódnak feleségük mellől, valami újra, valaki frissebbre vágynak. Könnyű elkényelmesedni és azt hinni, szerelmünk mindig ott marad majd mellettünk, csak aztán sajnos akkorát koppanhatunk, hogy azt két országgal odébb is meghallják. Igyekezni kell formában maradni, és hűek maradni önmagunkhoz, hiszen a külsőnk ugyanúgy a nőiességünk része.

Egy férfi mellett sem érdemes elhanyagolni magunkat. Ne higgyük, hogy elfogadják, ha rossz irányba változunk! Bizonyára ők sem azt remélték, hogy a nő, akit feleségül vettek, idővel ápolatlanabb és kevésbé szexi lesz majd.

A mindennapos robot

Sokan a mindennapos rohanásra fogják, hogy nincs idejük magukra. Pedig legjobb lenne, ha a kozmetikust, a manikűröst, a pedikűröst vagy a fodrászt is ugyanolyan kötelező teendőnek tekintenénk, mint a főzést, a mosást vagy a takarítást. Hiába sok a dolgunk, hiába rohanás az életünk, a külsőnkért tennünk kell, nőiességünkből nem szabadna veszítenünk. Ez bizony a mi érdekünk is.

Öregedés

50 fölött egyre több nő hajlamos rá, hogy elengedje magát, a jelenséget pedig egyszerűen az öregedéssel magyarázzák. Pedig egy nő korától függetlenül mindig lehet gyönyörű. Persze nem kell feltétlenül 60 évesen feszes feneket, 14 évesen meg telt melleket remélni, de minden korosztálynak megvan a maga szépsége. A számoktól függetlenül kihozhatjuk magunkból a maximumot, testmozgással fitten tarthatjuk magunkat, a higiéniára odafigyelve pedig ápoltak maradhatunk.

Mit tesz velünk, ha elhanyagoljuk magunkat?

Nehogy azt higgyük, hogy csak a körülöttünk levők érdeke, hogy ne hanyagoljuk el magunkat. Korántsem erről van szó. Persze férjeink is boldogabbak, ha az ápolt, nőies, csinos énünkkel hetyeghetnek, de nőiességünk megőrzése elsősorban a mi érdekünk.  Ha nem szeretünk a tükörbe nézni, ha nem kedveljük, akit viszontlátunk benne, önbizalmunk rohamosan megromolhat. Az alacsony önbizalom pedig bizony az élet minden területére kihat majd. Szomorúbbak, bizonytalanabbak és szorongóbbak leszünk, ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben.

Vegyük hát kezünkbe a jövőnket, és ne használjunk kifogásként mindent és mindenkit! Itt az idő, hogy végre „kimaxoljuk” magunkat, azaz a legtöbbet hozzuk ki abból, amink van!

Mihályi Fruzsina

5 tipp, hogy 50 fölött is jól mutass bikiniben!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>