Miért fontos az önfejlesztés 50 felett is?

Ha az önfejlesztés 50 felett azt jelenti, hogy megtanulsz kerékpározni, akkor tedd azt!
Ha az önfejlesztés 50 felett azt jelenti, hogy megtanulsz kerékpározni, akkor tedd azt!

Sokat hallottunk már az élethosszig tartó tanulás fontosságáról. Hiszen környezetünk változik, egyre több információ keletkezik, és lépést kell tartanunk a rohanó világgal.

Ugyanakkor nem csak a lexikális tudásunk bővítésére kell figyelmet fordítanunk. Az önfejlesztés 50 felett éppen ilyen fontos, ebben a korban is ismernünk kell önmagunkat, és szükséges öntudatosságra törekednünk. Mindezt pedig önfejlesztés útján érhetjük el. Íme, hét ok, amiért az önfejlesztés kortól függetlenül mindenkinek elengedhetetlen!

1.Fejleszti az öntudatot

Az önfejlesztés önreflexiót kíván, aminek hatására öntudatosságunk is fejlődik. Jobban megismerjük magunkat, megértjük érzéseinket és cselekedeteinket. Az önfejlesztés segít, hogy egészséges kapcsolatot építsünk ki önmagunkkal.

2. Kiemeli az erősségeidet

Mindig is kételkedtél benne, miben vagy igazán jó? Az önfejlesztés rámutat az erősségeinkre, legyenek azok személyes vagy a karrierünknek fontos tulajdonságok. Így céltudatosabban és hatásosabban boldogulhatunk a jövőben.

3. Tudatosítja a gyengeségeket

A gyengeségeket nem szabad szégyellni. Inkább olyan területnek kell tekinteni, ami önfejlesztés által csiszolható, türelemmel és kitartással pedig erősséggé formálható.

4. Az önfejlesztés segít kilépni a komfortzónádból

A komfortzóna veszélyes terület. Meg kell hagyni kényelmes, de a stagnálás melegágya. Az önfejlesztés ezzel szemben megköveteli a kihívásokat és a kockázatvállalást. Kiléptet a komfortzónánkból, és szembeállít félelmeinkkel, új kalandokra csábít.

5. Javítja a mentális egészséget

Az önfejlesztés eszköz arra, hogy jobban megismerjük önmagunkat, ezáltal megértsük mit, miért teszünk. Azok, akik nem öntudatosak, elveszítik a kontrollt saját maguk irányítása felett, ami feszültséghez és stressz kialakulásához vezet.

6. Rendbe teszi a kapcsolataidat

Nem csak magunkra, de kapcsolatainkra is jó hatással van az önfejlesztés 50 felett. Tegyük fel, hogy tudjuk magunkról, forrófejűek vagyunk, gyakran hamarabb beszélünk, mint gondolkodnánk. Ezt azonban tudatosítjuk és igyekszünk dolgozni rajta, hogy nyugodtabban kezeljük a felmerülő problémákat, amiből környezetünk is profitál. Amennyiben az önfejlesztés sikerrel jár, és pozitív önképet alakítunk ki magunkról, képesek leszünk egészséges kapcsolatokat fenntartani.

7. Motivál

Minden nehézség és kihívás, amit az önfejlesztésnek köszönhetően leküzdöttél, megerősít. Segít túltenni magad a félelmeiden és motivál, hogy még többet érj el. Ahogy látod, hogyan válsz jobb emberré, feltöltődsz optimizmussal, ami ösztönöz, hogy tovább haladj a megkezdett úton. A kör önmagát generálja, ami folyamatos fejlődéshez vezet.

(D.R.)                                                                                           A cikk forrása itt >>

A félelem és az aggódás legyőzhető

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>