Miért a reggeli a nap legfontosabb étkezése?

A reggeli fontossága megkérdőjelezhetetlen
Reggeli tojásból

Reggelenként a nagy rohanásban könnyedén késésben lehetünk, ezt pedig sokszor az étkezés kihagyásával próbáljuk orvosolni. Pedig, ha csak pár percet tudnánk szakítani arra, hogy együnk valamit, az megalapozhatná a napunkat, hiszen a reggeli fontossága az egész napra nézve jelentős.

De miben rejlik a reggeli fontossága?

A reggeli látja el energiával testünket és agyunkat az éjjeli alvás után. Reggelizés nélkül a tested olyan, mintha egy autót próbálnál beindítani üzemanyag nélkül! Szakértők azt ajánlják, hogy az ébredést követő két órában reggelizz meg és az étkezésed tartalmazza a napi energia beviteled húsz-harminc százalékát! És persze a reggeli kávé jelentőségét is mind ismerjük.

Ásványi anyagok és vitamin

Amellett, hogy energiával lát el minket, az általános reggeli gazdag kálciumban, vasban és vitaminokban is. Ezek a tápanyagok életbevágóan fontosak testünknek, és kutatások bizonyítják, hogy ha ezeket a tápanyagokat nem juttatjuk szervezetünkbe a reggelinkkel, nagy valószínűséggel a nap folyamán sem fogjuk.

Mentális erőt is ad

A reggeli helyreállítja vércukorszintünk is, ez pedig elengedhetetlen agyunk megfelelő működéséhez. Számos kutatás kimutatta, hogy a rendszeres reggelizés fejleszti a memóriát és a koncentrációt. Javítja közérzetünket és csökkenti a stresszt.

A családi élet része

A reggeli fontossága nem csak egészségünk terén nem elhanyagolható, de egyben remek alkalom a családunkkal való közös étkezésre. Azoknak az embereknek, akik gyerekkorukban rendszeresen családjukkal töltik a reggeli étkezést, nagy valószínűséggel nem lesz gondjuk az egészséges étkezéssel.

A reggelizés hosszú távon is segít egészségünk megőrzésében. Segít megelőzni az elhízást, a magas vérnyomást, a szívbetegséget vagy a cukorbetegséget is – állítják a szakértők.

(K.D.)

A cikk forrása itt >>

Unja a család a rántottát? Ajánlunk helyette mást reggelire!