Miért a reggeli a nap legfontosabb étkezése?

Reggeli tojásból
Reggeli tojásból

A reggeli nagy rohanásban könnyedén késésben lehetünk, ezt pedig sokszor az étkezés kihagyásával próbáljuk orvosolni. Pedig, ha csak pár percet tudnánk szakítani arra, hogy együnk valamit, az megalapozhatná a napunkat. 

De miért is ilyen fontos a reggeli?

A reggeli látja el energiával testünket és agyunkat az éjjeli alvás után. Reggelizés nélkül a tested olyan, mintha egy autót próbálnál beindítani üzemanyag nélkül! Szakértők azt ajánlják, hogy az ébredést követő két órában reggelizz meg és az étkezésed tartalmazza a napi energia beviteled húsz-harminc százalékát!

Ásványi anyagok és vitamin

Amellett, hogy energiával lát el minket, az általános reggeli gazdag kálciumban, vasban és vitaminokban is. Ezek a tápanyagok életbevágóan fontosak testünknek, és kutatások bizonyítják, hogy ha ezeket a tápanyagokat nem juttatjuk szervezetünkbe a reggelinkkel, nagy valószínűséggel a nap folyamán sem fogjuk.

Mentális erőt is ad

A reggeli helyreállítja vércukorszintünk is, ez pedig elengedhetetlen agyunk megfelelő működéséhez. Számos kutatás kimutatta, hogy a rendszeres reggelizés fejleszti a memóriát és a koncentrációt. Javítja közérzetünket és csökkenti a stresszt.

A családi élet része

A reggeli remek alkalom a családunkkal való közös étkezésre. Azoknak az embereknek, akik gyerekkorukban rendszeresen családjukkal töltik a reggeli étkezést, nagy valószínűséggel nem lesz gondjuk az egészséges étkezéssel.

A reggelizés hosszú távon is segít egészségünk megőrzésében. Segít megelőzni az elhízást, a magas vérnyomást, a szívbetegséget vagy a cukorbetegséget is – állítják a szakértők.

(K.D.)

A cikk forrása itt >>