Mielőtt plasztikai sebészhez mennél, ezeket is tedd meg!

Egy plasztikai sebész bármit átszab, ha szeretnénk
Egy plasztikai sebész bármit átszab, ha szeretnénk

A szépség és a fiatalság megőrzése kulcsfontosságú a mai társadalomban. Időt, energiát és olykor pénzt sem sajnálva próbálunk mindent megtenni az esztétikus külső érdekében, nem véletlen, hogy ezért a szépségipar az egyik legjobban fejlődő ágazatnak számít. 

A plasztikai sebészet a mindennapok része

A szépséggel kapcsolatos gondolkodásunk megváltozott az idők során, amelyhez a plasztikai sebészet népszerűsége is nagyban hozzájárult. Napjainkra már teljesen elfogadott, ha valaki valamilyen plasztikai beavatkozásnak veti alá magát. Az tény, hogy bizonyos helyzetekhez orvosi segítségre van szükség, de még így is nagyon sokat tehetünk mi magunk a szépségünk érdekében.

Barbara Hannah Grufferman, a The Best of Everything After 50 (Mindenből a legjobbat 50 után) című könyv szerzője a Huffington Postban írt arról, hogy mielőtt a plasztikai sebészet mellett döntünk, gondoljuk át, valóban szükségünk van-e rá. Tehetünk-e bármit mi magunk a szépségünkért orvosi beavatkozás nélkül?

Már nem ítéljük el azt, aki igénybe veszi

Korábban teljesen más volt a szépséghez fűződő viszonyunk. Sokkal inkább elfogadott volt, hogy a korral a szépség is megváltozik. A plasztikai sebészet nagyon kevesek számára volt elérhető, és főleg hollywoodi szokásnak számított. De mostanra ez teljesen megváltozott, a szolgáltatások sokkal elérhetőbbek lettek a szélesebb rétegeknek is, és nem ítéljük el, ha valaki így szeretné megőrizni a szépségét. A beavatkozásoknak már csak a pénztárcánk szabhat határt.

Szeretnél fiatalabbnak kinézni?

A probléma ott kezdődik, amikor valaki azt érzi, hogy fiatalabbnak kell kinéznie ahhoz, hogy az élet különböző területein versenyben maradjon. Sokan a korral való változásokat traumaként élik meg és depressziósak lesznek tőle. Azok, akik ebben az esetben megtehetik, plasztikai sebészhez fordulnak, de akik nem tehetik meg, csak még frusztráltabbak lesznek a helyzettől.

Teljesen érthető, ha szeretnénk minél jobban érezni magunkat a bőrünkben. Annak érdekében, hogy minél többet kihozhassunk magunkból, vannak olyan alapvető teendők és lépések, amelyeket kortól függetlenül érdemes megtenni.

Hogy állsz ezzel a listával?

Mielőtt valamelyik szépészeti plasztikai sebész beavatkozása mellett döntenél, gondold át, hogy ezeket az alapvető lépéseket megtetted-e az egészséged és szépséged megőrzése érdekében:

  • dohányzás abbahagyása
  • túlzott napozás felhagyása, és fényvédő krémek használata
  • megfelelő bőrápolás elkezdése
  • megfelelő folyadékbevitel
  • ideális súly elérése és megtartása
  • rendszeres testmozgás
  • egészséges táplálkozás kialakítása
  • megfelelő hajápolás és kozmetikumok használata

Ápold és gondozd a testedet és az elmédet! Mielőtt valamelyik plasztikai sebész beavatkozása mellett döntenél, ezeket is meg kell tenned! Ezek mind segítenek majd abban, hogy jól érezd magad, és ez a külsődön is látszani fog.

(H.N.)

A cikk forrása itt >>