Mi mindenre jó a citromhéj? Kisebb csodákra képes a mindennapokban

A citromhéj kész csodaszer
A citromhéj kész csodaszer

A citrom télen-nyáron vigyáz egészségünk megőrzésére. Hűsít mint limonádé, és átmelenget a forró teába csepegtetve. Mindeközben C-vitamin forrásként szolgál, és remek illata van. Ha pedig már kifacsartuk a levét, a citromhéj még számos módon hasznos lehet otthonunkban. Takaríthatunk vele, beépíthetjük a szépségápolási rutinunkba és főzés közben is jól jöhet. Nézzük tehát, mi mindenre jó a citromhéj!

Harcol a rák ellen

A rák megelőzésében és kezelésében is pozitív befolyással bír. Kutatások kimutatták, hogy a benne található d-limonén lassítja az egyes rákfajták terjedését és elősegíti a gyógyulási folyamatot.

Csökkenti a koleszterinszintet

A héj elfogyasztása számtalan előnnyel jár szervezetünkre nézve. Ugyanis magas flavonoid tartalmának köszönhetően csökkenti a koleszterinszintet. Az alacsony koleszterinszint pedig segít biztosítani a szív egészségét és a szervezet általános jólétét.

Fogfehérítő

A citromhéj fura, de hasznos része lehet a szájápolási rutinodnak. A fehér fogak eléréséért, dörzsöld át vele a fogaid! A citromhéj segít eltüntetni a foltokat és az elszíneződéseket. Így pár alkalom után már szemmel látható a különbség. Fontos hogy a citromhéj használata után ne felejtsd el kiöblíteni a szádat tiszta vízzel!

Semlegesíti a szagokat

A vöröshagyma és fokhagyma szeletelés után gyakran lemoshatatlan szag ragad a kezünkre. Azonban ha van otthon citromhéj, máris megoldódott a probléma. Csak dörzsöljük át vele a kezünket, ügyelve az ujjakra és a körmökre is, és már el is tűnt a kellemetlen szag!

Csökkenti a kinetózis tüneteit

A citromhéj remek megoldás a kinetózis, azaz az utazási betegség enyhítésére. Amennyiben rosszul vagy az autóban, buszon vagy tengeribetegségben szenvedsz, utazáskor mindig legyen nálad citromhéj! A citromhéj rágcsálása és szagolgatása csökkenti a tüneteket.

Eltávolítja a korpát

A fejbőr frissen tartására is tökéletesen alkalmas a citromhéj. Eltávolítja a korpát, sőt megelőzi a kialakulását. Dörzsöld át vele a fejbőröd rendszeresen, így az mindig tiszta és hidratált maradhat!

Hűtő illatosító

A hűtőszekrény gyakran takarítás után is kellemetlen szagot áraszt. Ennek semlegesítésére megoldás a citromhéj. Segítségével nem marad a hűtőben más, csak kellemes citrom illat.

(D.R.)                                                                                          A cikk forrása itt >>

Három gyors, őszi leves az esős és szeles napokra

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>