Mi mindenben tud segíteni egy okosóra?

Okoskarkötő, okosóra
Okoskarkötő, okosóra
Okosóra, okoskarkötő
Okosóra, okoskarkötő

Hogyan működnek az okosórák, okoskarkötők?

Az okosórák és az aktivitásmérők tehát olyan eszközök, melyek az aktuális idő kijelzésén túl figyelik felhasználójuk napi tevékenységét, életritmusát. Általában Bluetooth kapcsolat segítségével csatlakoznak a mobiltelefonhoz. A kapott információkat feldolgozzák, a jelzett adatok tanulmányozásával pedig tudatosan alakíthatjuk életünket.

Az aktivitásmérő, más néven okoskarkötő

Kezdésként általában elegendő az okoskarkötő. Az aktivitásmérők, ahogy a nevük is sugallja, mindennapjaink egyszerű monitorozására használhatók.

Kijelzőjük jóval kisebb, mint egy karóráé, kényelmesebb és könnyebb a használatuk, általában hosszabb üzemidővel is rendelkeznek. Segítségükkel viszont hasznos visszajelzéseket kapunk arról, tudtuk-e teljesíteni az egészségünk megőrzésére kitűzött céljainkat. Pulzusunkat a nap bármely szakaszában megmérhetjük, tájékoztat a naponta megtett lépések számáról, egyes típusok információt nyújtanak a vérnyomás és véroxigénszint alakulásáról.

A termék ára sem elhanyagolandó szempont, és az egyszerűbb eszközök ára jóval kedvezőbb. Az Eniplaza oldalán több okoskarkötő, aktivitásmérő is található, mely kiváló választás lehet kezdő felhasználók számára.

Az okosóra

Az okosórák ennél sokkal fejlettebb technológiát képviselnek. Szoftverük megközelíti a mobiltelefonokét. Nagy és részletgazdag kijelzővel rendelkeznek, beépített funkcióik jóval több statisztikával szolgálnak és számos szórakozási lehetőséget is nyújthatnak.

Küllemük is kifinomultabb. Választható női vagy férfi modell, szilikon-, bőr- vagy műanyagszíjas kivitelben. Szín és méret tekintetében is színes a kínálat. Azt is hihetnénk, hogy ezeket a profi eszközöket sportolóknak és fitneszbajnokoknak találták ki, de természetesen nem így van. Az okosóra használata lényegesen megkönnyíti mindennapjainkat, legyen szó munkáról, vagy magánéletről.

Okosóránk biztosítja számunkra az állandó online kapcsolatot: naptár funkcióval rendelkezik, értesít a bejövő e-mailekről, üzenetekről, és telefonálásra is alkalmas, ha rendelkezik saját hangszóróval.

Rögzíti az alvási szokásainkat, számolja a kalóriákat, valamint ellenőrzi a stressz-szintünket. Az okosóra lelkiismeretesen jelez, ha túl sokat ülünk egy helyben vagy ha kevés folyadékot fogyasztunk. A hölgyek nyomon követhetik havi ciklusukat, az időjárás-előrejelzés pedig minden felhasználó számára hasznos funkció.

Ha eddig gondolkodott rajta, döntsön és szerezzen be egy okoskarkötőt vagy okosórát és lépjen be a tudatos életmódot folytatók táborába!