A mérgező anyóstól a példaképig – 6 anyós típus, akik között találni fogsz ismerőst

Mérgező anyóstól a példaképig - anyós típusok

Anyósod jelentős szerepet tölt be az életedben, ezért nem árt, ha jó a viszonyotok. Néha azonban nem olyan könnyű ez, gyakran adódnak problémák az anyós-meny kapcsolatban. Cikkünkben összegyűjtöttük a személyiségtípusok széles skáláját a mérgező anyóstól addig a tipikus nagymamáig, aki minden alkalommal megmelengeti szíved. Listánkat olvasva biztosan rá fogsz ismerni valakire: akár magadra vagy saját anyósodra. Mindenesetre jó szórakozásnak ígérkezik.

Nem csak a filmvásznon, tényleg léteznek ezek az anyós típusok

A viccekben és filmekben persze mindig sarkítják a példát, de azért a cikk végére érve te sem fogod tudni tagadni, hogy találkoztál már valamelyik típussal.

A féltékeny. Főként fiúk esetében fordul elő, hogy az édesanyjuk nem tudja befogadni a gondolatot, hogy másik nő lép az életébe. Ezen pedig az sem segít, ha a kapcsolat boldog és harmonikus, sőt, összeköltözés vagy esküvő is szerepel a forgatókönyvben. A féltékeny anyós nagyon bosszantó tud lenni menye számára, mindig azt érezteti vele, hogy soha nem lehet elég jó a fiához.

Az aggódó. Igazán az unokák érkezésekor ütközik ki az aggódó anyós. Igaz, hogy már felnevelt legalább egy gyereket, de ez nem jelenti, hogy okos dolog a friss szülőket stresszelnie aggodalmaival.

A tisztaság-és/vagy rendmániás. Ha valaha megtörtént veled, hogy stresszből takarítottál otthon, mert tudtad, hogy jön az anyósod, már biztosan rá is ismertél. Ez a típus, akinek mindig lesz egy szava az otthonodra, ha pedig az ő házukban próbálnál segíteni, előre elkönyvelheted, hogy rosszul fogod csinálni. Ez pedig így lesz 10-20 év múlva is.

A trendi. Talán a legmenőbb nő, akire őszintén felnézel. Ő a példája annak, hogyan lehet elegánsan és stílusosan megöregedni. Csak remélni tudod, hogy ezeket a géneket kapta a fia is, hiszen úgy ő is csak egyre sármosabb lesz.

A mérgező anyós. Kicsit talán rosszmájúan hangzik, de mind ismerünk örök áldozatokat, manipulátorokat. Az energiavámpírok fő ismérve, hogy minden egyes találkozásnál teljesen leszívnak, ezért ha úgy véled, hogy anyósod is közéjük tartozik, mihamarabb meg kell tanulnod kezelni a helyzetet.

Az igazi mesebeli nagymama. A legmelegebb szívű hölgy, akivel valaha találkoztál, aki mindig előre helyezi a családot. Tudod, hogy akármikor mész hozzájuk, óriási szeretettel – és rengeteg étellel – fogad, és mindennek örül, amit felőletek hall. Nem beszélve arról, hogy milyen tündérien bánik az unokákkal!

Mit tehetsz, ha mérgező anyósod van?

Ez egy nagyon kényes és összetett téma, de biztos, hogy hosszú távon valamit kezdened kell a helyzettel. Miután rajta nem tudsz változtatni, legjobb, ha a hozzáállásodon próbálsz. Korábbi cikkünk segítségedre lehet:

Mérgező kapcsolatok ellen leghatásosabb az önvédelem

Eredeti cikk forrása: WomenWorking

Kiemelt kép forrása: House photo created by gpointstudio – www.freepik.com