Meredith Grey bölcseleteitől tisztábban látod a világot!

Meredith Grey (forrás: http://blog.mundominimalista.com.br)
Meredith Grey (forrás: http://blog.mundominimalista.com.br)

A Grace Klinika már a 15. évadnál jár, a sorozat sikere ennyi év távlatából tényleg megkérdőjelezhetetlen. Rendkívül humoros, sokkolóan őszinte és brutálisan elgondolkodtató műsor ez, melyet a főszereplő, Meredith Grey elmélkedései tökéletesen bizonyítanak. Összeszedtük a legvelősebb gondolatokat.

Meglátások a szerelemről

„Valakire szükséged van, akivel a győzedelmeidet ünnepelheted, és akivel gyászolsz. Kell valaki, aki megbocsát. Valaki, aki ott van melletted kérdés nélkül, aki veled marad minden váratlan és nehéz helyzetben, amit eléd sodor az élet.”

„Talán ahelyett, hogy annyira erősen szeretlek, inkább… magamat kellene adnom. Magamat kellene szeretnem, ahogy neked is.”

„Inkább legyünk különlegesek együtt, mint átlagosak külön.”

„Az intimitás négy szótagú szó. Jelentése: itt a szívem és a lelkem, csinálj belőlük hamburgert, és jó étvágyat!”

Okosságok a családról

„Építhetsz házat a semmiből olyan erősre, amilyenre csak te akarod, de egy otthon, egy otthon ennél sokkal törékenyebb. Az otthon azokból az emberekből épül fel, akikkel megtöltöd.”

„Egyszer neked is lesz gyereked, és rettenetesen fogsz örülni annak a kis életnek, akiért felelős leszel. Azt fogod hinni, hogy az égvilágon mindent rosszul csinálsz. Ez normális! Olyanokon tépelődsz majd, hogy mivel etesd, hová küldd iskolába, hegedű órákra járjon-e, vagy inkább zongorázzon. De hadd áruljak el neked egy titkot: nem számít. Legyen a gyereked zongorista vagy matekzseni, egy cseppet sem számít, mert végül úgyis csak az a fontos, hogy boldog legyen.”

„Egy régi mondás szerint senki sem választhatja meg a családját. Elfogadjuk, amit a sors adott, és tetszik vagy sem, szeretjük őket vagy sem, megértjük őket vagy sem, megbirkózunk vele. Egy másik ősrégi tanítás szerint a család, amibe születünk, csak afféle kiindulási pont: etetnek, öltöztetnek, és vigyáznak ránk, amíg készen nem állunk arra, hogy kilépjünk a való világba, és megtaláljuk a magunk törzsét.”

Bölcsességek az életről

„Néha az a legrosszabb, ha mindent megteszel.”

„Ha arra kell a munka, hogy legyen egy életed, akkor vagy egy új munka kell, vagy egy új élet.”

„Nem az a csoda, hogy miért őrülnek meg az emberek, hanem az, hogy miért nem.”

„A kudarc szükségszerű. Elkerülhetetlen. De nem szabad, hogy a kudarcé legyen az utolsó szó. Ragaszkodnod kell ahhoz, amit akarsz. Nem fogadhatod el a nemet válaszként, történjen bármi is. Soha ne hátrálj meg. Soha ne add fel. Állj ki érte és várd, hogy mi lesz!”

„Van az a fájdalom, ami nem megöl, hanem meggyógyít.”

„Néha nem tudjuk a múltat egyszerűen elengedni. Máskor pedig bármit megtennénk, csak hogy elfeledjük végre. És néha valami újat tudunk meg a múltról, ami mindent megváltoztat a jelenben.”

„Az emberi élet döntések sorozata, igen vagy nem, kint vagy benn, lent vagy fent. Aztán itt vannak azok a döntések, amik számítanak, szeretni vagy gyűlölni, hősnek lenni vagy gyávának, harcolni vagy feladni. Élni vagy meghalni. Ez a legfontosabb döntés, és a döntés nem mindig a mi kezünkben van.”

(M.F.) A cikk forrása itt >>

Ezeket a bölcsességeket hagyta ránk Aretha Franklin

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>