Melyik hajszín fiatalít és melyiket kerüld el messziről?

Melyik hajszín fiatalít és melyiket kerüld el messziről?

50 felett sokan szeretnénk hajszínt váltani, mert úgy gondoljuk, hogy ez a fiatalság kulcsa. A megfelelő hajszínnel valóban éveket fiatalodhatsz, de arra is ügyelj, hogy az ellenkezője is igaz! Cikkünkben ezért körbejárjuk, hogy melyik hajszín fiatalít és melyikkel látszol évekkel idősebbnek.

Melyik hajszín fiatalít leginkább?

Természetesen univerzális választ nem tudunk adni a kérdésre, hiszen sok mindentől függ, hogy neked mi áll jól: például bőrtónusodtól és stílusodtól. Az azonban általános igazság, hogy világosabb színek között érdemes böngészned.

A barnák között válaszd a melegebb tónusokat, a szőkék között a hamvas árnyalatokat. A legjobb, ha kikéred fodrászod tanácsát, ő sokkal jobban fogja tudni, hogy mi állna jól neked. Hiába nézed ki ugyanis az ideális hajszínt kedvenc színésznődön, közel sem biztos, hogy neked is úgy fog állni.

Melyek a tiltólistás hajszínek?

A túl sötét színeket mindenképpen kerüld el – persze kivéve, ha eredetileg is fekete volt  a hajad. A sötétbarna és fekete árnyalatai sápadttá, beesetté teszik az arcod. Ennek az egyszerű oka, hogy ahogyan idősödsz, a bőröd tónusa is halványodik, így ugyanaz az étcsokoládé színű frizura, ami a húszas éveidben szuperül állt, most túl erősnek látszik.

Szintén kerüld el az extrém színeket – ez a kapuzárási pánik női változata. Nem attól leszel fiatalos, ha 50 felett hirtelen rikító lila vagy vörös hajra váltasz, sokkal inkább az ellenkező hatást érheted el vele.

Bátran bevállalhatod az ősz hajat is

Mi is írtunk már róla, hogy a koronavírus-járvány érdekes mellékhatása, hogy világszerte egyre több hölgy vállalja fel ősz haját. Miután ugyanis sok országban a fodrászt sem lehetett látogatni, rengetegen jöttek rá, hogy igazából mennyire jól áll nekik a természetes ősz haj.

Nem csak a hajszín kiválasztása a kérdés

50 felett már nem kerülheted el, hogy magasabb minőség hajápolási termékeket használj. A korral a haj szerkezete is gyengébbé válik és ragyogása is alábbhagy – hát mg akkor, ha évek óta rendszeresen festeted.

Mindig válassz kifejezetten festett hajra való sampont, és szerezz be mellé hidratáló termékeket is. Minden hajmosás után használj hajkondicionálót vagy balzsamot. Emellett hetente egyszer készíts hajpakolást is. Utóbbihoz használhatsz természetes anyagokat is, remek választás például a rózsavíz:

Újulj meg kívül-belül a rózsavíz hatása által!

Forrás: PrimeWomen és kép forrásaPeople photo created by Racool_studio – www.freepik.com