Meleg otthon anélkül, hogy felcsavarnád a fűtést? Lehetséges!

A meleg otthon néhány trükkel még melegebb lesz
A meleg otthon néhány trükkel még melegebb lesz

Nincs is kellemesebb búvóhely a téli hónapokban, mint egy barátságos, meleg otthon. A plusz fokoknak azonban borsos ára van, amennyiben csak a termosztátra hagyatkozunk. Adunk néhány tippet, amivel felfűtheted a lakásod anélkül, hogy a zsebedbe kelljen nyúlnod. 

1. Figyelj a megfelelő zsírfogyasztásra!

Ahhoz, hogy a pajzsmirigyed és az anyagcseréd rendesen működjön, zsírokra is szüksége van a szervezetednek. Ettől javul a hőháztartásod, és a meleg otthon érzése belülről áraszt el.

2. Vegyél egy forró fürdőt!

Utána pedig kend be magad testápoló krémmel vagy olajjal! Így még egy réteg képződik a bőrödön, ami felér plusz egy réteg ruhával.

3. Fürdés után hagyd a kádban a vizet, így növeld a levegő páratartalmát!

A pára egyrészt jól tartja a hőt, másrészt a komfortérzetedet is javítja, így biztosítva a meleg otthon hangulatát. A páratartalom emelésére párásító gépet is használhatsz. Ezzel akár tizenöt fokkal is növelheted a hőmérsékletet.

4. Kapcsold fel a lámpát!

Az izzólámpák és a halogén égők egyaránt hőt termelnek, amitől világos, meleg otthon lesz a végeredmény.

5. Használd ki a napenergia nyújtotta előnyöket!

A sötét színek jobban elnyelik a fényt, a fény pedig ez esetben jelentős hőforrás is egyben. Helyezz egy sötét szőnyeget oda, ahova besüt a nap és élvezd, ahogy a természet adta meleg átjárja a szobát!

6. Tegyél egy kis ventilátort a radiátor elé!

A ventilátor segít, hogy a meleg levegő ne rekedjen meg a fűtőtest körül. Így a már felfűtött levegő a lakás többi részébe vándorol, a radiátor pedig melegítheti a még hideg levegőt.

7. Sütés után hagyd nyitva a sütő ajtaját!

A forró levegő szétárad és a szoba hőmérsékletét is megemeli. Amennyiben a takaró alatt akarod egy kicsit feltornázni a hőmérsékletet, arra is van megoldás. Tegyél magad mellé forró vizes palackot, esetleg mikróban felmelegített, rizzsel vagy szárított babbal töltött párnahuzatot!

8. Vegyél fel egy kötött pulóvert, vagy bújj bele a fürdőköpenyedbe!

Az utolsó és legegyszerűbb megoldás a meleg otthon kialakításához pofon egyszerű és nagyon is kényelmes. Igen, tényleg nem túl elegáns, de annál hatásosabb.

(D.R.)

A cikk forrása itt >>