Megtisztulhat az óceán egyetlen karkötőtől?

A szennyezés megállításának fontos eszköze a karkötő /twitter.com/4oceanbracelets/
A szennyezés megállításának fontos eszköze a karkötő /twitter.com/4oceanbracelets/

Sajnos sokan gondolják azt, hogy egyedül kevesek a környezetvédelemhez, így nem is tesznek semmit a szennyezés ellen. Két fiatal szörfös úgy döntött, kezébe veszi az óceánok sorsát, és megtisztítják azokat a műanyagtól. Ha vásárolsz egy karkötőt, te is támogathatod a megmozdulást.

Tényleg jelentős volna a szennyezés?

Sajnos a mai napig találni olyanokat, akik nem látják be a helyzet súlyosságát. Pedig a World Economic Forum kutatásai szerint körülbelül 250 000 tonna műanyag található az óceánokban, és ha így folytatjuk, 2050-re több hulladék úszik majd a vízben, mint hal.

Kik is ők?

A 4Ocean-t két szörfös srác, Andrew és Alex alapította, akik egy szörftúrán, Balin elégelték meg, hogy az óceánokban tonnaszámra hömpölyög a hulladék. Nekikezdtek hát a partszakaszok tisztításának. Újrahasznosított műanyagból és üvegből készítenek karkötőket, melyeket eladnak, és a befolyó pénzből további szennyezés elleni mozgalmakat szerveznek.

4Ocean’s 2017 STORY

Learn More at 4Ocean.com

Van értelme karkötőt vásárolni?

Egy karkötő körülbelül 0.45 kilogrammnyi hulladéktól szabadítja meg az óceánokat. Ezen a linken mi magunk is vásárolhatunk belőlük 20 dollárért, azaz körülbelül 6000 forintért. Az ár ugyan borsos egy karkötőért cserébe, de a 4Ocean teljesíteni látszik küldetését, ellentétben sok másik adománygyűjtő szervezettel, akiknek ígéretei csupán üres szavaknak bizonyulnak.

Állandóan nyomon követhetők

Azért, hogy a vásárlók nyomon követhessék eredményekeit, a 4Ocean a közösségi média oldalakon is elérhető, amelyeken állandóan értesítik követőiket az elért haladásról. Mára már több tízezer kilogrammnyi műanyagtól szabadították meg a bolygó óceánjait. A 4Ocean mára több mint 150 alkalmazottat foglalkoztat, akik teljes munkaidőben tisztítják a partszakaszokat.

(M.F.)  A cikk forrása itt >>

Műanyagmentes Július: kerüld az egyszer használatos műanyag tárgyakat!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>