Meglepő tények Meryl Streep életéből

Meryl Streep és Sophia Loren
Meryl Streep és Sophia Loren

A Szarvasvadász, a Manhattan, a Kramer kontra Kramer vagy a Mamma Mia. Csak néhány film a sok közül, melyekben Meryl Streep emlékezetes alakítást nyújtott. Azonban Meryl Streep nem csak példátlan tehetsége miatt a kedvenc színésznőnk.

Szeretjük őt azért, amit a mozivásznon művel, és azért, amit a civil életben tesz. Amiért kiáll a nők jogaiért és érdekli a környezetvédelem. Azonban biztos, hogy már mindent tudunk róla, amit érdemes? Íme, hat meglepő tény Meryl Streep életéről!

1. Meryl Streep nem a valódi neve

Meryl Streep Mary Louise Streep néven született New Jerseyben. “Mary lettem, anyám és a nagyanyám után. És Louise, édesanyám legjobb barátnője, Louise Buckman miatt. Édesapám azonban mindig csak Merylnek becézett.” Így magyarázta el a színésznő nevének eredetét egy interjúban.

2. Boldog családi életet él

Don Gummer szobrász és Meryl Streep színésznő mindössze hat hónapnyi ismeretség után házasodtak össze. Ennek azonban már több, mint negyven éve, és a pár azóta is boldog házasságban él. Négy gyermekük született, közülük a legidősebb fiú, Henry Wolfe zenész, a legfiatalabb lány Louisa pedig modell. A két középső lány, Mamie és Grace az anyjuk nyomdokaiba szegődve, színésznőként építik karrierüket.

3. Tiniként operaéneklést is tanult

Meryl Streep nem csak színészi képességeivel tűnt ki a tömegből, hanem éneklésben is jeleskedett. Tiniként ezért opera órákat vett, amiket végül abbahagyott, hogy pom-pom lány lehessen. Énekhangja azonban így is kivételes, ami nem egy musical szerepet biztosított neki, valamint a nagy sikerű Mamma Mia főszerepét is.

4. A Yaletől Hollywoodig

A színésznő 1975-ben végzett a Yale dráma szakán. Már tanulmányai alatt is szerepelt színházi darabokban, diploma után pedig a Broadwayen tündökölt. Első filmszerepét 1977-ben kapta, a Lillian Hellman könyvén alapuló, Julia című holokauszt drámában. A filmben olyan legendákkal dolgozhatott együtt, mint Jane Fonda vagy Vanessa Redgrave.

5. Beszippantják a szerepei

Meryl Streep sikere odaadásában rejlik. Egy szerep eljátszásakor igyekszik teljesen megélni az adott karaktert és elsajátítani a tudását. Így tanult meg például hajót vezetni, vagy vett fel dán vagy éppen brit akcentust. Első Oscar-díját a Kramer kontra Kramerben nyújtott játékáért kapta, ami szintén kihívás elé állította. A bírósági beszédét saját maga írta, mivel az eredetiről a következőképpen vélekedett egy a Vanity Fairnek adott interjújában: “Ez nem egy nő beszéde. Ez egy férfi írása, aki nőként próbál gondolkodni.”

6. Csúcstartó

Az Akadémia történetében egyedülálló módon Meryl Streep huszonegy Oscar-jelölést és három aranyszobrot tudhat magáénak. A legjobb színésznőnek járó Oscart a Kramer kontra Kramer, a Sophie választása és a Vaslady hozta el neki. Emellett még rengeteg Goldeg Globe, Emmy és Bafta-díj boldog tulajdonosa.

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Néhány ismert és elfeledett tény Jackie Kennedy életéből

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>