Megfejtettük, miért megy nehezen az ismerkedés 50 felett

Az ismerkedés 50 felett is lehet sikeres
Az ismerkedés 50 felett is lehet sikeres

Félsz az ismerkedéstől, mert attól tartasz, a férfi talán nem fog kedvelni téged? A félelmek és kifogások jelentős mértékben ronthatják az önbizalmat, úgyhogy egy randevú tanácsadó segítségével most igyekszünk megszabadulni tőlük.

Lisa Copeland kifejezetten az 50 feletti ismerkedésre specializálódott, így tanácsai mindenképpen hasznosnak bizonyulnak. A randevúzás érett korban már kifejezetten komplex módon működik, így nem csoda, ha némi útmutatóra van szükségünk.

Mit mond a szakértő?

Az 50 feletti nők legnagyobb félelmei általában így hangzanak: „Már kiestem a gyakorlatból”, „Egy férfi sem vonzódik már hozzám”, „Nekem már nem maradt férfi odakint”. Utóbbit hallva mindig csak azt kérdezem, találkozott-e már mindenkivel a környékről? Persze ilyenkor morcosan azt felelik, még nem.

A legmérgezőbb félelem az, amely porba dönti az önbizalmunkat. Ha azt hisszük, a férfiaknak csak a nálunk fiatalabb lányok kellenek, és állandóan azt hangoztatjuk, hogy nem vagyunk elegek, lekorlátozzuk magunkat. Panaszkodunk a külsőnkre, nem tetszik, hogy megváltozott a testünk, és nem tudjuk kellő önbizalommal belevetni magunkat az ismerkedésbe. Az önbizalmunkat romboló tévhiteink csak korlátoznak minket.

Az ismerkedés 50 felett több bátorságot és merészséget igényel, mint fiatalon. Sok nő inkább egyáltalán nem is randizik, csak hogy ne kelljen csalódnia, pedig a félelem bizony nem hoz változást.

Nem kényszerből kell randevúzni

Sokszor inkább azzal vagyunk elfoglalva, hogy a korlátozó tévhiteinket igaznak bizonyítsuk, így észre sem vesszük, ha egy férfit tényleg érdeklünk. Például hiába próbált velünk flörtölni egy férfi a liftben, minket annyira lefoglaltak a félelmeink, hogy észre sem vettük őt.

A legfontosabb, amit tudnunk kell az 50 feletti ismerkedésről, az az, hogy magunk iránt érzett szeretetből kell csinálnunk. Méltónak kell találnunk magunkat egy társra, és nem pedig kétségbeesetten várni rá, hogy valaki végre minket válasszon. Nem szabad azon görcsölnünk, hogy elég jók vagyunk-e, azt az embert kell megtalálnunk, aki számára ez nem is kérdés.

Az ismerkedés szórakozás kell, hogy legyen, nem pedig kétségbeesett vadászat. Csak mert valakivel nem jön össze, még nem jelenti azt, hogy egy férfinak sem kellünk. Kitartónak és magabiztosnak kell lenni, mert ezek nélkül képtelenség a siker.

(M.F.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Az ismerkedés olykor a magánynál is rosszabb

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>