Megcáfolunk öt mítoszt az 50 fölötti karrierváltásról

A karrierváltás egyáltalán nem lehetetlen!
A karrierváltás egyáltalán nem lehetetlen!

Rengeteg történetet olvasni olyanokról, akik 50 fölött döntöttek úgy, hogy új területen próbálják ki magukat. A karrierváltás jótékony hatást gyakorolhat az ember életére, hiszen lehetővé teszi, hogy új vizekre evezzünk, és új dolgokat próbáljunk ki. Sokan sajnos mégsem mernek belevágni. Cikkünkben bátorításként eloszlatunk öt, ezzel kapcsolatos mítoszt.

1. Túl késő karriert váltani

Kezdjük a legnépszerűbb mítosszal. Mind olvastunk már cikkeket olyan milliomosokról, akik 50 fölött építettek karriert. Ray Kroc például 52 évesen építette ki a világ legnagyobb franchise vállalkozását, a McDonald’s-et. Az Egyesült Államok vállalkozóinak 29 százaléka például az 55-64-es korosztályból kerül ki.

2. A karrierváltás kínos

Sokunknak vannak kétségeink magunkkal szemben, és sokan érezzük megalázónak, hogy még 50 fölött sem tudjuk biztosan, mit várunk a karrierünktől. Pedig semmi okunk szégyenkezni. Nem kell temetnünk magunkat az ötödik x után sem, a karrierépítésre halálunkig van lehetőségünk. Harland Sanders például 65 évesen vágott bele a KFC népszerűsítésébe. Az, amit 25 évesen még érdekesnek találtunk, lehet, hogy 50 fölött már kicsit sem érdekel minket, és ebben semmi szégyenletes sincsen.

3. Nem vesznek fel minket

A megfelelő tapasztalattal rendelkezőkből hiány van a munkaerőpiacon. Egyes cégek kapkodnak az 50 fölöttiekért, nem szívesen bízzák pályakezdőkre az irányítást. A magánvállalkozáshoz pedig aligha lehetne jobb az időzítés, hiszen elegendő tudás és releváns tapasztalat áll már mögöttünk ahhoz, hogy sikerre vigyük ötleteinket.

4. Részmunkaidőben kell dolgoznunk

Az egyik legbutább mítosz szerint 50 fölött már nem vagyunk alkalmasak a heti 40 órás munkavégzésre. Természetesen erről szó sincsen. Persze ha meguntuk a hátunk mögött lévő több évtizedes robotot, akkor kereshetünk részmunkaidős állásokat is, de senki sem kötelez minket erre a választásra.

5. Nem tudunk versenyezni a fiatalabbakkal

Előnyben vagyunk, nincs szükségünk versenyre. A tapasztalat többet ér, mint a papír, hiszen a cégek nem azt várják el tőlünk, hogy elméletben végezzük a munkánkat, nekik eredményes gyakorlatra van szükségük. Csak az a fontos, hogy lépést tartsunk a technológiai innovációkkal, ne veszítsünk energiánkból és maradjunk pozitívak!

(M.F.)  A cikk forrása itt >>

Hét titok a sikerhez: így érhetsz nőként karriered csúcsára

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>