„Megbántam, hogy elváltam!” Verd ki a fejedből a gondolatot!

A válás sosem könnyű
A válás sosem könnyű

Egyre mélyebbre süllyedsz a megbánás tengerében, és egyre inkább csak azon jár az eszed, hogy mit kellett volna másképp csinálnod? Tényleg elkerülhetetlen volt a válás? Mit tehettél volna, hogy elkerüld a búcsút? 

Hidd el, felesleges lenne cikket írnunk, benne a válaszokkal. A probléma nem a válásoddal, inkább az utána jelentkező bűntudattal van. Csak azért, mert félresiklottak a dolgok, még nem kell minden áron enned magad a történteken. Ami elmúlt, elmúlt, ideje továbblépni. Jól jegyezd meg a már sokszor hallott bölcseletet: minden okkal történik.

A megbánás visszahúz a múltba

A legjobb éveid még előtted vannak, ne hagyd, hogy a múltad megmérgezze a jövődet! A válás után szembe kell nézned magaddal és a démonjaiddal, és végre kitalálni, hogy mihez kezdesz ezután. Inspiráló tud lenni, amikor végre magadat helyezed a középpontba.

Ha viszont állandóan a múlt hibáin töprengesz, megfosztod magadtól a fényes jövőd lehetőségét. A megbánás olyan, mintha egy rágógumi ragadna a cipődre, nem enged továbblépni.

A megbánás aggódásra késztet

Ha az életed azon történésein rágódsz, amelyek ellen semmit sem tehetsz, csak rossz lelkiállapotot szülsz magadnak. Minden olyan gondolatot, melyekben szerepel a „volna”, felejts el egy életre! Utólag már teljesen mindegy, hogy mi, hogyan és miért történt.

A megbánás szándékosan akar téged a múltban tartani, és szándékosan akarja, hogy újra meg újra rosszul érezd magadat. A jó hír az, hogy a gondolataidat te irányítod, így ha elég tudatos vagy, örökre száműzheted életedből a bánkódást.

Mi lett volna, ha…?

Ha a fejedben gyakran hangzanak el mondatok, melyek így kezdődnek: „Bárcsak tudtam volna, mire van szüksége… Bárcsak elmentünk volna párterápiára… Bárcsak tudtam volna, mi folyik a háttérben…” tudnod kell, hogy gondolataid rossz irányba visznek. Könnyű észrevenni a káros gondolatokat, hiszen azok mind a múltunkkal kapcsolatosak. Hessegesd el őket a fejedből!

Minden múltbeli feltételes módú mondatot felejts el egy életre! Hidd el, okkal történtek a dolgok, és a válás rengeteg esetben elkerülhetetlen. Hiába csináltál volna másként egy valamit, akkor egy másik okozott volna problémákat. Van, hogy két ember nem képes leküzdeni az élet adta akadályokat. Ha a volt férjeddel nem is sikerült, már úton van az a személy, akivel majd kézen fogva mehettek a világ ellen.

(M.F.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Három árulkodó jel, hogy eljött a válás ideje

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>