Meg lehet szabadulni a narancsbőrtől?

A narancsbőr sok nő életét keseríti meg
A narancsbőr sok nő életét keseríti meg

Léteznek csodakrémek, lézer és masszázs, hogy a narancsbőr a múlté legyen. De vajon tényleg hatásosak?

A narancsbőr a nők 80-90 százalékát érinti, mégis úgy tekintünk rá, mintha természetellenes lenne. Ez persze nem volt mindig így, hiszen az 1800-as évekig még csak a cellulitisz szó sem létezett. A szépségipar azonban folyamatosan változik, így napjainkra a narancsbőr félelmetes, kerülendő kórság képét sugallja. Igyekszünk mindent elkövetni, hogy megszabaduljunk tőle, pedig talán nem is lehetséges. Most lerántjuk a leplet, és megmutatjuk, létezik-e ellenszer a narancsbőr ellen.

Egyáltalán mitől alakul ki a narancsbőr?

A narancsbőr kifejezés a jellemzően a combokon, fenéken és a csípőn megjelenő egyenetlen bőrfelületre utal. Kialakulása nem a túlsúly következménye, alkattól függetlenül bárkinél előfordulhat. A női test zsírtartalékokat halmoz fel az érintett területeken, amik kidudorodnak, ha nem elég erős az azt takaró bőrréteg. Így a narancs héjára emlékeztető felület, azaz narancsbőr alakul ki. A hormonális változások úgyszintén előidézhetik a narancsbőr felbukkanását. Ezért is lehetséges, hogy csak a pubertás kor beköszönte után kell számolnunk a narancsbőr előfordulásával.

Létezik bármi, amivel eltüntethető?

Sajnos nincs olyan csodaszer, ami varázsütésre eltüntetné a narancsbőrt. Annyi azonban biztos, hogy kiegyensúlyozott táplálkozással, folyamatos hidratálással és a dohányzás elhagyásával megelőzhetjük a tüneteket. Az egészséges életmód mellett néhány mesterséges segítséget is bevethetünk a narancsbőr enyhítésére. Ezek azonban lézeres kezelést, rádiófrekvenciás terápiát vagy ultrahang technológiákat jelentenek, masszázzsal kombinálva.

A zsír szerkezetét és a hormonháztartásunkat nem befolyásolják, így nem is érhetnek el száz százalékos sikert. A probléma kialakulásának forrását nem szüntetik meg, helyette a bőr megvastagítására, a zsírszövetek zsugorítására törekednek. Észben kell tartani, hogy a kezelések mindenkinél más hatásfokkal működnek, és inkább a narancsbőr enyhítésére szolgálnak, mintsem teljes eltüntetésére.

Mi a helyzet a krémekkel?

A koffeinnel és retinollal dúsított krémek minimálisan csökkenthetik a narancsbőr makacsságát, de ennél többet nem várhatunk tőlük. Hatóanyag tartalmuk ugyanis nem elég magas ahhoz, hogy valódi változást érjenek el. Ennek ellenére két lézeres kezelés között hasznos mint karbantartó ápolás, és nem utolsó sorban a bőr hidratáltságát is biztosítja.

A száraz ledörzsölés szintén segíthet, mivel javítja a vérkeringést és eltávolítja a felesleges hámsejteket.

A narancsbőrre tehát nem létezik univerzális, mindenki számára egyformán hatásos és teljes sikert biztosító megoldás. Az egészséges életmód, a különböző kezelések, krémek és masszázsok azonban enyhíthetnek a tüneteken.

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>