Még fáj, de már tudom kezelni

Az 50 éves életleckék már egész jól mennek
Az 50 éves életleckék már egész jól mennek

Hiába tört össze a szívem, rájöttem, hogy a törött szív is képes ugyanúgy tovább dobogni. Engem is értek sérelmek, én is kaptam pofonokat, ám nem hagyom, hogy ezek megakadályozzanak abban, hogy erős és ellenálló legyek. Ezek már 50 éves életleckék.

Tudom, hogy minden nő képes arra, hogy megállíthatatlan legyen, mindannyiunkban van egy rész, ami megtörhetetlen. De nem azért nem kerülünk már a padlóra, mert nincsenek érzéseink, mert teljesen érzéketlenné váltunk, dehogy! Fáj ám nekünk is, csak már nem hagyjuk neki, hogy teljesen kiüssön. Én már megtaláltam magamban ezt az erőt.

Vannak kételyeim.

Vannak bukásaim, vannak sötét napjaim, érnek fájdalmak. Mégsem hagyom nekik, hogy megtörjenek és átvegyék az irányítást felettem. Úgy döntök, hogy mindezek ellenére is tovább megyek, előre, és ez elég.

Akármi képes másodpercek alatt megváltozni.

Ez a felismerés volt életem eddigi legjótékonyabb tanulsága. Kapcsolatok, emberek, munkahelyek, az élet, egycsapásra  minden megváltozhat! Csak mert most valami csodálatos az életemben, nem jelenti azt, hogy örökké az is marad. Ez a felismerés segített abban, hogy megtanuljam értékelni az apró pillanatokat is. No, és ugyanez fordítva is igaz, minden, ami most rossz, akármelyik pillanatban jóra fordulhat.

Többé már nem hagyom a fájdalomnak, hogy megtörjön.

Helyette minden negatív energiát, ami bennem dúl, erővé alakítok. Ez a képesség mutatta meg nekem, milyen erős és bátor is vagyok valójában. Elsősorban nő vagyok, másodsorban viszont igazi harcos.

Többé már nem félek semmitől.

Nem félek megtenni az első lépést, nem félek üldözni azt, amit el akarok érni, mert tudom, hogy nincs mit veszítenem. Nem félek a bukástól, hiszen így legalább nem tartom vissza magamat semmitől. Mindegy, mi történik, mi a végkimenetel, tudom, hogy felül tudok kerekedni a legsötétebb időszakon is. Már nem félek a sebezhetőségtől. Azt tanácsolom, te se félj!

(M.F.) A cikk forrása itt >>

Hogyan lendüljünk túl az elutasítás okozta fájdalmon?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>