A második szerelem már tényleg az igazi?

A második szerelem már nem vak?
A második szerelem már nem vak?

Fiatalon mentél hozzá az első szerelmedhez és mostanában ért véget a házasságod? Gyermeked nemrég szakított első szerelmével és teljesen reményvesztett lett? Cikkünk mindenkinek szól, aki szerelmi csalódáson megy keresztül, vagy éppen az első szerelmük elmúlása miatt szenved.

Nemrég írtunk arról, hogy miért felejthetetlen az első szerelem. Ebben azonban az is benne van, hogy az első szerelem elmúlik, ha pedig szerencsénk van, a második akár életünk végéig is eltarthat. Tehát nincs minden veszve! Szerencsére a pszichológusok megnyugtató információkkal szolgálnak a szerelmi bánat elszenvedőinek, amelyek fényében a jövő talán nem is olyan kilátástalan.

Miért felejthetetlen az első szerelem?

A második megtanít újra szeretni

A második szerelem megtanít arra, hogy bizony képesek vagyunk több embert is szeretni. Mindegy, mennyire apró darabokra tört a szívünk, a sebek képesek újra összeforrni. A második szerelem varrja majd össze őket, meglásd!

A második bátrabb

ad

Második nekifutásra már tudod, mit jelent a megbocsátás, és azt is, hogy megéri kockázatokat vállalni egy kapcsolatért. Ezúttal felkészültél a legrosszabbra, de képes vagy bízni a pozitív végkimenetelben is. Merészebben mész bele újabb párkapcsolatba, hiszen már nem félsz az ismeretlentől.

Négy tanács, amellyel a lapos párkapcsolat újra érdekes lesz

A másodiknál már hiszel az időzítésben

Minden okkal történik. A második szerelem eljövetelekor megérted, mit is jelent ez a bölcselet. Előző kapcsolatod okkal ért véget, okkal szerettél bele a nem megfelelő emberbe, ez már nem kérdés. Most pedig kellő tapasztalattal és tanulsággal vághatsz bele valami újba, valami jobba. A második szerelem minden kérdésedet megválaszolja.

A második ésszerű

A gyermekkori fantáziáidnak vége. Most már tudod, hogy egy szerelem mennyi kihívással, nehézséggel és fájdalommal is jár a sok jó érzés mellett. Nincsenek irreális elvárásaid, de képes vagy igazán megbecsülni azt, akit szeretsz. Tanultál a korábbi hibáidból, és másodjára már képes leszel helyesen irányítani a kapcsolatodat. A második szerelem már nem vak, és ez a legjobb benne.

(M.F.)  A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>