Más nálatok a szeretet nyelve? Így lehet mégis boldog a kapcsolatotok

Más nálatok a szeretet nyelve? Így lehettek boldogok

Egy kapcsolatban sok olyan dolog is okozhat problémát, ami igazából rajtatok kívül áll. Senki nem tehet róla, hogy milyen számára a szeretet nyelve, mégis komoly konfliktusforrás, ha ebben nem egyeztek pároddal. A szeretetnyelvek elméletének megismerése lehet a boldogság kulcsa kapcsolatotokban, ismerkedj meg vele!

Hallottál már az 5 szeretetnyelv elméletéről?

Az elméletet egy amerikai házassági terapeuta dolgozta ki sok-sok éves munkája tanulságai alapján. Mi is írtunk már róla, korábbi cikkünkből megismerkedhetsz az öt szeretetnyelvvel és a gyakorlatban való megjelenésükkel:

Valami nem klappol a kapcsolatotokban? Lehet, hogy az öt szeretetnyelv elmélete a megoldás!

És hogy miért fontos ez? Mert, ha pároddal különböző “nyelvet beszéltek” és nem is tudtok róla, az rendszeresen problémákat szülhet a kapcsolatban. Az következhet belőle, hogy hiába fejezed ki a szeretetet párod felé, nem fogja érezni – vagy akár fordítva. Azt pedig részleteznünk sem kell, hogy mi történik egy kapcsolattal, ha a felek úgy érzik, nincsenek szeretve.

A jó házasság titka azonban nem abban rejlik, hogy tökéletesen klappoljatok egymáshoz, hanem abban, hogy egymásért kompromisszumokat tudtok kötni és dolgoztok a kapcsolaton. A szeretetnyelvek közti különbözőséget is el lehet simítani!

Mit tegyél, ha más-más nálatok a szeretet nyelve?

Most, hogy megismerkedtél az egyes szeretetnyelvek sajátosságaival, meg is tudod tanulni őket. Ha tehát szíved szerint egy finom süteménnyel várnád haza a párod, de immáron tudod, hogy számára egy ölelés sokkal fontosabb – válaszd az ölelést! Ugyanez igaz a másik irányba is: ha hiányolod, hogy időnként meglepjen egy csokor virággal, de cserébe minden nap elmondja, hogy milyen gyönyörű vagy – értékeld, ő így fejezi ki a szeretetét.

Természetesen nem kell feladnod a saját igényeid, saját szeretetnyelved, a legjobb az, ha Ő is megteszi érted, hogy elsajátítja. Ehhez persze meg kell ismernie az elméletet. Így legközelebb, ha virág helyett ismét csak megdicsér, üljetek le és beszéljétek át. Köszönd meg neki a bókot, és mondd el neki, hogy néha vágysz egy csokor virágra. Fontos azonban, hogy ne támadásnak vélje, meséld el neki a dolog hátterét is: értenie kell a szeretetnyelvek közti különbséget ahhoz, hogy elfogadja az igényed.

Eleinte nagy odafigyelést igényel, hogy úgy mutassátok ki egymás felé érzéseiteket, ahogy a másik szeretné. Idővel azonban megszokod, és automatikusan aszerint fogsz tenni, hogy számára mit jelent a szeretet nyelve.

A boldog párkapcsolat 8 ismertetőjegye

Kiemelt kép forrása:Love photo created by freepik – www.freepik.com