Marguerite Alibert: a prostituáltból lett hercegnő és gyilkos

Marguerite Alibert
Marguerite Alibert

Marguerite Alibert története a felemelkedésről és a csábításról szól. Egy nőről, aki a legmélyebb szegénységből tört ki, és jutott egészen a francia elit krémjéig.

Marguirete Alibert a szerelmet nem érzelmei beteljesítésére, hanem anyagi jóléte megteremtésére használta. Mindezt a történelemben egyedülálló ravaszsággal és eredményességgel tette. Íme, hogyan lett Marguerite Alibert prostituáltból hercegnő, majd gyilkos, akit sosem ítéltek el.

Marguerite Alibert tragikus fiatalkora

Marguerite Alibert 1890-ben született egy francia munkáscsaládban. Legkisebb öccse négy éves volt, amikor egy teherautó elütötte és meghalt. A szülők Margueritet okolták a tragédiáért és internátusba küldték a lányt.

Tizenöt éves korában a nővérek egy családhoz helyezték ki dolgozni, ahol egy év múlva teherbe esett. Miután világra hozta gyermekét, a babát elszakították tőle és egy közép-franciaországi farmra küldték.

A prostitúció, mint mentsvár

Utcára kerülve és lányától megfosztva Marguerite Alibert prostituáltként próbált pénzt keresni. Hamar rájött, hogy luxus prostituáltként, azaz kurtizánként jelentős összegek üthetik a markát, így Madame Denart bordélytulajdonos szolgálatába állt. Marguerite hamar nagy népszerűségre tett szert, számos nemzetközi főúrnak lett a szeretője.

Az első házasság

Marguerite Alibert 1907-ben találkozott első férjével, Andre Mellerrel. Marguerite ekkor tizenhét, Andre, a tehetős férj pedig negyvenéves volt. Kapcsolatuk hat évig tartott és házasságként volt kikiáltva, habár a férfinek már volt felesége.

Főúri afférok

Marguerite Alibert
Marguerite Alibert

Marguerite Alibert és VIII. Edward walesi herceg 1917-ben, az első világháború alatt találkoztak. Viszonyuk egy évig tartott, amíg Edward rá nem unt a kapcsoltra. Marguerite hamar túltette magát a szakításon és más gazdag férfiak társaságát kezdte el keresni. 1919-ben hozzá is ment első legális férjéhez, Charles Laurenthez. A házasság csak hat hónapig tartott, azonban meghozta azt, amire Marguerite igazán vágyott, a válás utáni gazdagságot.

Az utolsó esküvő

Ali Kamel Fahmy Bey egyiptomi főúr bár gyakorlatilag nem volt herceg, gazdagsága a királyokéval ért fel. Először 1921-ben találkozott Marguerittel, aki azonnal elbűvölte. Marguerite Alibert akkoriban egy másik tehetős üzletember kísérője volt, Fahmy Bey lánykérését mégsem tudta figyelmen kívül hagyni. 1922-ben felvette a muzulmán hitet és Kairóba költözött, hogy összeházasodjanak. A házassági szerződésben Marguerite kikötötte, hogy joga van elválni, ezt a részt azonban Fahmi Bey az esküvő előtt kihúzatta és arra módosította, hogy akár több felesége is lehet.

A vég

Marguerite Alibert és Fahmi Bay házassága rendkívül boldogtalan volt. Rengeteget veszekedtek a nyilvánosság előtt is, Marguerite egy bántalmazó kapcsolat áldozata lett. Egy este Londonban a perpatvar különösen elfajult, aminek következtében Marguerite három lövéssel végzett férjével. És hogy hogyan úszta meg Marguerite Alibert a gyilkosságot büntetés nélkül? Megzsarolta a királyi családot, hogy nyilvánossá teszi Edward herceg neki címzett, felettébb kompromittáló leveleit. Az év bírósági ügyét végül eltussolták, és Margueritet elengedték.

Az özvegy élete hátralévő éveit Párizsban töltötte, ahol afférjait ügyesen üzleti befektetésekké alakította. Így amikor nyolcvan évesen végül utolérte a halál, gyermekei hatalmas hagyatékkal lettek gazdagabbak.

(D.R.)                                                                   A kép forrása itt, a cikk forrása itt >>

Néhány ismert és elfeledett tény Jackie Kennedy életéből

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>