Mára egy nagynéni szerepe teljesen átalakult, de milyen lett?

Egy nagynéni szerepe kicsit olyan, int egy baráté
Egy nagynéni szerepe kicsit olyan, int egy baráté

A mai, modern világban a családi viszonyok is teljesen átalakultak. Egy nagynéni szerepe sokkal jelentősebb, mint száz évvel ezelőtt volt. Második anyukák, barátok és tanárok is egyben, akiknek a gyerekek nagyon sok mindent köszönhetnek. Összegyűjtöttük, miért is esszenciális egy nagynéni szerepe.

Talán máshogy látják a világot

Lehet, hogy a nagynénik más fényben látják a világot, mint a szülők. Így egy teljesen más nézőpontot ismertethetnek meg a gyerekekkel is. Egy nagynéninek kiemelkedő szerepe van abban, hogy tágítsa a gyerekek látókörét.

Sosem felejtik el az ünnepeket

Ha valaki biztosan nem felejti el felköszönteni a gyereket a szülinapján, az egy nagynéni. Legyen szó diplomaosztóról, ballagásról vagy egy egyszerű iskolai rendezvényről. A nagynénik szabadságot is kivesznek, vagy a fél világon is átrepülnek, csak hogy támogató kezet nyújthassanak. Ráadásul izgalmasabbnál izgalmasabb ajándékokkal érkeznek.

Mindig ki tudják mutatni a szeretetüket

A nagynéniknél nagyobb szeretetbomba nemigen van. Ölelnek, puszilnak, de nem idegesítő módon teszik. Ha valakiktől nem hat nyálasan a sok szeretet, hát azok ők.

Szívesen lógnak velük a gyerekek

Nem kell könyörögni a gyerekeknek, hogy töltsék a délutánt a nagynéninél, sőt, kapva kapnak az alkalmon, hogy velük lehessenek. Kamaszkorukban fesztiválra és koncertre is hajlandók a nagynénik társaságában menni, így nem kell aggódnunk a felügyelet miatt.

A nagynénikkel mindent meg lehet beszélni

Ha a gyerekeknek tanács vagy útmutatás kell, a nagynénik mindig vigyázban állnak. Velük akármit meg lehet beszélni, tőlük akármivel kapcsolatban lehet tanácsot kérni. Ha valakivel még egy kamasz is szót ért, az egészen biztosan a nagynénje.

Értéket közvetítenek

A nagynénik is nevelnek, ám ők nem ütköznek falakba. A gyerekek meghallgatják nézeteiket a jóról és a rosszról, nem üres prédikációnak, pampogásnak veszik, ha a nagynénjük okító célzattal mond nekik valamit. Kétségtelen, hogy a nagynénik szerepe esszenciális a nevelés szempontjából.

Örökké türelmesek maradnak

A nagynéniket képtelenség felbosszantani. Nincs olyan rossz gyerek, aki miatt üvöltözni kezdenének. Közelükben türelmet és nyugalmat találnak a gyerekek, erre pedig nagy szükségük van.

Határtalan szeretet szorult beléjük

Örömmel fogadják az újabb és újabb gyerekeket, szeretetük és törődésük nem ismer felső határokat. Egy igazi nagynéni nyolc gyerek mellett is képes ugyanolyan támogató kezet nyújtani.

(M.F.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Lehet-e boldog egy gyermektelen nő?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>