Ma van advent első vasárnapja – Induljon a készülődés!

Ma van advent első vasárnapja
Kép forrása: sweden.se

Idén is elérkezett advent első vasárnapja, a nap, mellyel hivatalosan is megindul a karácsonyi készülődés. Ezzel együtt pedig sokak számára megkezdődik az év legstresszesebb időszaka az ajándékok vadászatával, a tökéletes dekoráció elkészítésével és a hibátlan menü összeállításával. Ezért cikkünkben összegyűjtöttünk ötleteket, hogy idén hogy ne stresszeld túl a karácsonyt!

Egyél és igyál jókat!

A karácsonyi időszak során vannak kötelező ételek és italok. Tipikusan ilyen a sült gesztenye és a forró csoki is – utóbbihoz hoztunk néhány különleges és mennyei receptötletet. Szánj magadra egy kis időt: takarózz be nyakig a kanapén, vedd elő kedvenc könyved vagy filmed és kényeztesd magad egy ínycsiklandozó forró csokival!

Különleges forró csoki receptek az adventi időszakra

Utazz el egy-két napra!

A rohanás helyett inkább utazz. Számtalan olyan közeli úti célt találsz, ahová könnyen és költséghatékonyan eljuthatsz a karácsonyi időszakban, ráadásul kicsit Te is kikapcsolhatsz. Ha már elkapott az ünnepi hangulat, vegyél célba olyan helyeket, ahol csodás karácsonyi vásárok fogadnak.

Az 5 legérdekesebb adventi vásár Európában

Ne ülj fel a karácsonyi reklámoknak!

A karácsony nem a pénzről és ajándékozásról szól, akármennyire is ezt mutatja a média. A karácsony a meghittségről, szeretetről és együtt töltött időről szól. Ne hagyd, hogy a karácsonyi reklámok és a vásárlás sulykolása átvegyék a hatalmat.

Hagyod, hogy téged is manipuláljanak a karácsonyi reklámok?

Menj elébe a karácsonyi stressznek!

Nem kell, hogy advent első vasárnapja a 4 hetes állandó rohangálás kezdetét is jelentse. Viselkedj tudatosan és maradj nyugodt az adventi időszak során. Add át magad a hangulatnak, tölts sok időt szeretteiddel és hagyj időt a pihenésre is!

Hogyan csökkentheted a karácsonyi stresszt?