Létezik az ideális frizura 50 felett?

A jól megválasztott frizura 50 felett is csinos és trendi

Természetesen a válasz egyértelműen nem, hiszen sok mindentől függ, hogy kinek mi áll jól. Vannak azonban aranyszabályok, amik betartásával közelebb kerülhetsz a fiatalos, trendi és csinos frizurához. Nézzük, hogyan lesz a frizura 50 felett is megjelenésed kulcsa!

Az ősz frizura 50 felett nem csak természetes, de trendi is

Ha már unod, hogy havonta újra és újra fodrászhoz kell menned a lenövés miatt, hozz meg egy egyszerű döntést: ne tedd! Vállald fel büszkén őszülő tincseid! Nem csak azért, mert az ötvenes években az ősz haj már természetes, de rendkívül divatosan is tud mutatni, ha jól bánsz vele. Az elmúlt időszakban a fiatalok körében is trendi lett az ősz hajszín, akkor miért pont neked kellene rejtegetned? A őszre való váltás is több alkalmas fodrászi munkát igényel, de addig is büszkén ragyoghatsz – még akkor is, ha eleinte bizony festett ősz leszel.

Ha továbbra is festeni szeretnéd, válts világosabb színre

Az idő előrehaladtával a bőrtónusod világosodik, ezért érdemes világosabb hajszínre is váltani, hogy ne legyen túl nagy a kontraszt. Ha eddig jeges barna volt a hajad, ideje mogyoróra váltani. Ha világosbarna voltál, célozz meg egy szőkésbarna árnyalatot. A tökéletes szín kiválasztásához kérd fodrászod segítségét, ő ránézésre tudni fogja, milyen szín passzol hozzád legjobban.

Ne hagyatkozz másokra a hajad hosszát illetően

Valamiért sok emberben él a hit, hogy egy 50 feletti nőnek rövidebbre kell vágatnia a haját. Pedig az életkor és a hajhossz között semmilyen összefüggés nincs, csak azzal foglalkozz, hogy mi áll jól neked! Bátran hagyd meg hosszan a hajad, ha nincs vele túl sok macera. Másrészről viszont, ha úgy gondolod, hogy egy egész rövid bob frizura lenne számodra az igazi, próbáld ki!

Hajad szerkezete is változik

A menopauzával járó hormonális változások a hajadra is hatással lehetnek. Sokan ilyenkor erőteljesebb hajhullást tapasztalnak, és korábban sűrű hajkoronájuk egyszerre vékonyszálúnak tűnik. Egy profi fodrász ezen is tud segíteni: a jól megválasztott frizura 50 felett is éppúgy enged tündökölni, mint korábban! Vágathatod például fokozatosan vagy kérheted, hogy a vége maradjon tömör, így sűrűbbnek fog tűnni.

Szánj több energiát és pénzt magadra

Ne sajnáld a pénzt a valóban hatékony hajápoló termékekre és egy jó fodrászra. Mindkettővel magadnak teszel jót, hiszen ha hajkoronád ragyog, te is jobban fogod érezni magad. Másrészről pedig inkább válassz drágább, de jobb minőségű termékeket és szalont, mint utólag kelljen rendbe hozni elrontott frizurád.

A legnagyobb hibák, amiket elkövethetsz 50 felett