Lesd el az őszi divat trükkjeit az 50 feletti sztároktól!

Az őszi divat a klasszikus daraboknak is kedvez
Az őszi divat a klasszikus daraboknak is kedvez

A divat kortalan. Sokan vitatkoznak ezzel a kijelentéssel, pedig van kompromisszum. Ugyanis tény, hogy más divatot követsz húszévesen, mint 50 fölött. Ellenben ez nem jelenti azt, hogy ne nézhetnél ki sikkesen, és ne vehetnéd fel, amihez csak kedved van.

A divat ugyanis nem skatulyáz be, hanem segít az önkifejezésben. Tehát, ha eddig abban a hitben éltél, hogy 50 felett már nem tartogat izgalmakat a ruhatárad, gondold újra! Az idei őszi divat rengeteg kellemes meglepetéssel kecsegtet!

Nincs olyan, hogy nagyi ruha

Csipkék, hímzések, virágok. Ezeket a díszítéseket általában öregesnek tartjuk és kerüljük, nehogy idősebbnek nézzünk ki. Pedig stílusunk frissességét nem egy minta határozza meg! A titok abban rejlik, hogy felismerd a testalkatod, és megtanuld, mi illik hozzá. Összeillő darabok, letisztult kiegészítők és klasszikus ékszerek- ezekkel semmiképp sem lőhetsz mellé.

Válassz olyan márkákat, amiknek idősebb nők a célközönsége!

Egy tiniket célzó ruhaboltban aligha fogsz magadnak kosztümöt találni. Keress inkább olyan márkákat, amik igazodnak az életviteledhez! Amennyiben például a világ legnagyobb divat magazinjának főszerkesztője vagy, nézz is ki úgy! Anna Wintour (67) az őszi divat diktátora tudja, hogyan kell biztosra menni. Vegyél példát róla, és játssz a klasszikus fekete-fehér-szürke összeállításokkal!

Bánj csínján a színekkel!

Természetes adhatsz némi színt a ruhatáradhoz, de légy óvatos! A hetvenes évek pop-up színei ugyanis ellentmondanak az idei őszi divat szabályainak. Ezzel szemben a babarózsaszín, a smaragdzöld és az égkék jól mutatnak az 50 feletti hölgyeken is. Akárcsak Kris Jenneren (60), aki egy mélyzöld bőrdzsekivel dobta fel fekete outfitjét.

Fordulj a klasszikus szabású darabok felé!

Egy klasszikus szabású blézer és egy nadrágkosztüm a legpraktikusabb darabok, amiket az őszi divat adhat. Elegánsak, minden alkalomra kitűnőek, és még professzionalitást is sugallnak. Tilda Swinton (55) szintén nadrágkosztümmel emeli ki androgün szépségét.

A jolly joker fekete ruha

Ahogyan a húszas éveinkben kötelező volt a fekete mini, úgy 50 felett is nagy hasznát vehetjük egy fekete ruhának. Az őszi divat nem szab határt a dizájnnak. Lehet rövid, hosszú vagy koktélruha, a cél, hogy passzoljon az életviteledhez. Így bármikor belebújhatsz, ha tanácstalan lennél, mit vegyél fel. Ahogyan ezt Michelle Pfeiffer (58) is tette a Hazugságok mágusa filmbemutatóján.

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Molett divatikonok emlékeztetnek rá, hogy a plusz kilók is állhatnak jól

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>