Lehet-e boldog egy gyermektelen nő?

Egy gyermektelen nő ugyanúgy boldog lehet a saját örömeivel
Egy gyermektelen nő ugyanúgy boldog lehet a saját örömeivel

A társadalmi norma szerint idővel minden nőből édesanya válik. Az, aki valamiért mégis kilóg a sorból, kirekesztve érzi magát. Pedig vannak ám nők, akik úgy döntenek, nem szeretnének gyermeket vállalni, és találkozhatunk olyanokkal is, akiknek sajnos valamilyen okból nem adatott meg a gyermekáldás. Vajon lehet boldog egy gyermektelen nő is?

Gyerek nélkül boldogan?

A válasz egyértelműen igen. Nem kell mindenkinek követnie az általános forgatókönyvet, teljesen elfogadott az is, ha valaki lemond az anyaságról. Élhetnek teljes életet azok is, akik úgy döntenek, nem szeretnék továbbörökíteni génjeiket. Lássuk, milyen előnyei vannak a gyermektelen életmódnak!

Tiéd a középpont

Nem kell támogató szerepben lenned. Ahelyett, hogy más életére fókuszálnál, odafigyelhetsz a sajátodra. Az édesanyák élete gyermekük körül forog, és gyakran teljesen meg is feledkeznek magukról.

Te leszel e legjobb nagynéni, keresztanyuka

Csak mert valaki nem vállal gyereket, még nem jelenti, hogy le kell mondania a babázásról. Kétség nem férhet hozzá, hogy a gyermektelen nőkből lesznek a legjobb bébiszitterek, hiszen mindent megadnak a családtagjaik, barátaik körében világra jövő csemetéknek.

Nem lankad a párod iránti figyelem

A gyermektelen nők párkapcsolata kisebb eséllyel romlik meg, hiszen minden figyelmüket párjuknak szentelik, nem lopja el a rivaldafényt egy gyerek. A szexuális élet sem sínyli meg a gyerekvállalást, ahogyan a hétvégi kiruccanások és a romantikus randevúk sem.

Bármikor elválhatsz

A gyermekes házaspárok nem csak magukra gondolnak, amikor szóba jön az esetleges válás lehetősége. Nem is lehetnek önzőek, hiszen ők felelősek gyermekeik lelki világért, akik nagyon megsínylik, ha szüleik különválnak. Egy gyermektelen párkapcsolatból viszont akármikor odébbállhatsz, ha azt érzed, nincs rád jótékony hatással.

Rugalmas vagy

Ha kapsz egy jó álláslehetőséget, vagy öledbe hullik egy egzotikus utazás, szó nélkül csomagolhatsz és elmehetsz. A hétvégéid is szabadabbak, akkor és oda mész, ahová csak kedved tartja. Nem kell aggódnod senki miatt.

Végtelen énidő

Megvalósíthatod az álmaidat, szabadon űzheted a hobbijaidat, építheted a karrieredet, és mindeközben senki miatt sem kell aggódnod és bűntudatot sem kell érezned, amiért gyermekeidtől elveszed az időt. Annyit fókuszálsz magadra, amennyit csak szeretnél.

Olcsó életforma

A gyermektelen családok sokkal kevesebb anyagi gonddal küzdenek. Több tízmillió forintba kerül felnevelni egy gyereket, és sokan ezt a pénzt inkább önmagukra fordítanák.

Soha egyetlen gyermektelen nőt sem szabad elítélni a döntéséért. Mindenkinek szabad akarata, hogy szeretne-e gyereket vállalni vagy sem. Vigyázzunk a bántó szavakkal, hiszen sok esetben egészségügyi vagy magánéleti problémák állnak a gyermektelenség hátterében.

(M.F.) A cikk forrása itt >>

20 mondat, amit soha ne mondj egy gyermektelen nőnek!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>