Leggyakrabban ezeket a lelki bajokat kezeltettük a 2018-as terápiákon

Terápiára járni ma már nem meghökkentő
Terápiára járni ma már nem meghökkentő

Mentális problémáink kezelésére egyre gyakrabban vesszük igénybe pszichológus segítségét. Szerencsére terápiára járni ma már egyre inkább elfogadott társadalmunkban. Nem párosítjuk többet az őrültséggel, sokkal inkább mentális egészségünk karbantartásaként tekintünk rá. Utánajártunk, hogy 2018-ban mi nyomasztotta legjobban az embereket, mik voltak a fő problémák, melyek a legtöbb terápia alatt szóba kerültek.

Szorongás

Az egyik leggyakrabban előkerülő terápia téma 2018-ban nem volt más, mint a szorongás. Folytonosan aggódunk a munka, a pénz és a politikai történések miatt, nem tudjuk, mit tartogat a jövő. A váratlan eseményektől való félelem és a nem kívánt felelősségek állandó szorongást váltanak ki. Félelmeink leküzdéséhez a terápia megtanítja, miként fogadjuk el, hogy nem irányíthatunk mindent, valamint segít a jelenre koncentrálni.

Magánélet és munka

Azt érezzük, mindig, mindenhol meg kell felelnünk, és félünk beismerni, ha mindez túl nagy nyomást jelent. A magunk felé támasztott irreális elvárások stresszt és depressziót okoznak, valamint kapcsolatainkra is kihatnak. A magánélet és a munka mellett fontos, hogy hagyjunk időt magunkra is, akár egy frissítő edzés vagy egy relaxáló fürdő keretében.

Politikai levertség

Túl sok időt töltünk a közösségi médiában és a híreket böngészve, amiktől nem vagyunk képesek kikapcsolni. Ezért egyre több embernek segít a terápia, hogy kibeszélhessék a politikai helyzettel kapcsolatos aggályaikat, feloldják a szorongásukat.

Szexuális zaklatás

ad

A terápia szintén helyet ad a szexuális erőszak vagy zaklatás feldolgozására. A #MeToo mozgalom elindulásával a nők már meg mernek szólalni, és segítséget kérnek családjuktól vagy egy specialistától, hogy túltegyék magukat a traumán.

Kütyü függőség

A telefonunkról való leszokáshoz is segítséget nyújthat a terápia. Ugyanis rengetegen töltenek el hosszú órákat a képernyő elé tapadva, ami akadályozza őket a valóban fontos tennivalók elrendezésében.

Hasonlítgatás

A Facebookon és az Instagramon barátaink és influenszerek osztják meg legjobb pillanataikat. Ettől mi automatikusan hasonlítgatni kezdjük magukat hozzájuk, életünket unalmasnak találjuk, testünket pedig nem elég fittnek. A terápia segít rávilágítani, hogy nem minden, amit látunk, valóság. Jobban tesszük, ha a közösségi médián kívül éljük az életünket.

Párkapcsolati gondok

A terápia egyik leggyakoribb témája a partnerünkkel való viszonyunk. Megtanuljuk, hogyan kommunikáljunk helyesen és célratörően, ahelyett, hogy tízéves sérelmeket vágnánk a párunk fejéhez a mosatlan edények miatt.

Gyász

Egy szerettünk elvesztése mindig nagy fájdalommal jár. A terápia viszont segít feldolgozni a veszteséget és újra normális mederbe terelni életünket.

(D.R.)                                                                                       A cikk forrása itt >>

A nárcisztikus ember hat pusztító tulajdonsága

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>