Leckék az életről – Mit tanultunk az elmúlt évből?

Leckék az életről - Mit tanultunk az elmúlt időszakból?

Az elmúlt egy év rengeteg olyan dolgot tartogatott számunkra, amiket korábban el sem tudtunk volna képzelni. Kinek könnyebben, kinek nehezebben telik ez az időszak, egy biztos: mindannyian tanulhatunk belőle. A következő tanulságok hasznos leckék az életről, amiket a pandémia elmúltával is tarts szem előtt.

Meg kell tanulnod értékelni az apróságokat

Egészen eddig fel sem tűnt, hogy mekkora élmény az egész estét átbeszélgetned barátnőiddel. Eszedbe sem jutott, hogy lesz, amikor nem mehetsz el otthonról bármikor, amikor kedved tartja. A nagy igazság, hogy sok dolognak csak a hiánya tűnik fel, akkor még nem tudtad igazán értékelni, amikor megvoltak. Változtass ezen, tudatosan keresd az örömöt az apró dolgokban is!

Legyél hálás szeretteidért

A legnagyobb leckék az életről mindig a szeretetről szólnak. Egy találkozás-és ölelésmentes időszak után benned is rögtön felértékelődik mindaz, amit eddig magától értetődőnek vettél. Legyél hálás a családodért, barátaidért, szeretteidért. Keresd az alkalmat, hogy újra találkozhassatok és gyűjts velük rengeteg közös élményt.

Erősebb vagy, mint hitted

Mindezek ellenére még mindig talpon vagy. Néha úgy érzed, hogy feladnád, néha semmihez nincs kedved, aztán újabb napra ébredsz és kicsit máris jobbnak látod a helyzetet. Akármennyire is felfordult a világ körülötted, mész tovább az életedben.

Többet kell foglalkoznod a lelki egészségeddel

Közvetlenül az előző pontunkhoz kapcsolódik a lelki egészség kérdése. Az elmúlt időszak rendkívül megterhelő volt sokak (ha nem is mindenki) számára, ilyenkor pedig megmutatkozik, hogy ki mennyire képes kezelni a stresszt, ki mennyire reziliens. Ezen a képességeden te is javíthatsz tudatosan, hogy könnyebben vedd az akadályokat és megerősítsd lelked.

Tudatosan fejleszthető a stressz kezelése? Igen, ez a reziliencia!

Ezek tehát a legfontosabb leckék az életről

Néhány szabályt könnyedén meg is fogalmazhatunk, amiket mostantól használj sorvezetőnek mindennapjaidhoz:

  1. Ügyelj az egészségedre, foglalkozz többet a testeddel és lelkeddel!
  2. Próbálj pozitívabb lenni, keresd a jót mindenben!
  3. Szeresd az életedben fontos szerepet játszó személyeket, ezt pedig fejezd ki is ki feléjük!
  4. Vedd körül magad olyan emberekkel, akik örömet csempésznek napjaidba!
  5. Tűzz ki magadnak célokat és haladj feléjük mindegy, mi történik körülötted!

Reméljük, hogy hamarosan elkezd visszaállni a rend, de amint így is lesz, ne süppedj vissza a “normál kerékvágásba”. Vidd magaddal ezeket a leckéket az életről, és hasznosítsd őket egy boldogabb, teljesebb életért!

Kiemelt kép forrása:
Business photo created by senivpetro – www.freepik.com