Lebilincselő életrajzi könyvek, amik egyszerre szórakoztatnak és inspirálnak

Inspiráló életrajzi könyvek nőkről

A teljes könyvespolcot kiolvastad már és nem tudod mivel folytasd? Vagy nem találtad még meg a kellőképpen inspiráló könyvet, ami meghozza a kedved az olvasáshoz? Akárhogy is, segítünk! Cikkünkben olyan életrajzi könyvek rövid gyűjteményét találod, amik nem csak hogy inspiráló nők életéről szólnak, de rád is motiválóan hatnak majd!

Szabó Magda: Magdaléna – A másik Für Elise nyomában

Bár a Für Elise regénynek készült, Szabó Magda gondolatai olyannyira megjelennek benne, hogy sokan az életrajzi könyvek között tartják számon.  Ennek nyomán készült el a Magdaléna című mű, mely a híres írónő fiatalkoráról szól. A könyv kezdetekor hősnőnk 16 éves és éppen Bécs felé tart, ahol élete legnagyobb kalandjai várják. A könyv alapját regénytöredékek, levelek és kéziratok adják, melyekből apró kockánként áll össze Szabó Magda élete. Ha szereted az írásait, ez a könyv kihagyhatatlan!Nagyszerű nőkről szóló életrajzi könyvek

Helen Keller: Szakadékból a fényre

Helen Keller történetét mindenki ismeri. A siket és vak, ám annál gazdagabb belső világgal, kitartással és mély tudásvággyal bíró nő minden gátat legyőzve küzdötte fel magát az amerikai társadalom felső tízezrébe. Az íróként, aktivistaként és előadóként is tevékenykedő Keller élete csodákhoz hasonlítható, melynek azonban minden egyes sikeréért keményen küzdött. A sorokat olvasva bepillantást nyerhetsz Keller életébe és a csaknem 50 éven át tartó szoros kapcsolatába Anne Sullivannel, aki egyszerre volt barátja, mentora, segítője. A könyv csodálatos motivációval szolgálhat neked, ha mostanra nagyon bezárva vagy korlátozva érzed magad.

Nagyszerű nőkről szóló életrajzi könyvek

Michelle Obama: Így lettem

Az Egyesült Államok első színesbőrű First Lady-je 2008-ban lépett be a Fehér Házba, amely azután 8 évig volt otthona. Ez alatt az idő alatt valódi ikonná nőtte ki magát, az amerikai lakosság Jackie Kennedyhez hasonlóan zárta a szívébe. Az Így lettem című könyvéből nem csak a Fehér Házban töltött éveiről tudhatsz meg személyes információkat, de végigkövetheted teljes életét is. Sorain keresztül beleláthatsz Michelle Obama legszemélyesebb emlékeibe, Barack-kal való találkozásába, sőt, párkapcsolati problémáikról és hullámvölgyeikről is olvashatsz. Ha Te is szimpatizálsz az egykori First Lady-vel, szinte kötelező olvasmány ez a könyv, de ha egyszerűen csak az önmegvalósításról, belső motivációról, társadalmi akadályok legyőzéséről és párkapcsolatról szeretnél tanulni, akkor is ajánljuk figyelmedbe!

Nagyszerű nőkről szóló életrajzi könyvek

Bertrand Meyer-Stabley: Az igazi Audrey Hepburn

Audrey Hepburn a XX. század egyik legnagyobb ikonja, aki bájával és kedvességével varázsolta el a világot. Életét azonban messze nem övezte akkora csillogás, mint gondolhatnád. Gyerekként átélte a háborút, amely hosszú időre mély nyomokat hagyott benne, és a szerelemben sem volt igen szerencsés. Boldogságát az anyaságban találta meg, melyért színészi karrierjét is egyre inkább feladta. Bertrand Meyer-Stabley könyvéből megismerheted a Hollywood-on túli Audrey Hepburnt, akiben sokkal több volt, mint egy szépségideál.

Nagyszerű nőkről szóló életrajzi könyvek

Ha pedig elnyerte tetszésed az író stílusa, ne állj meg itt, hiszen tollából életrajzi könyvek sokasága született Grace Kelly-től egészen Jackie Kennedy-ig.

 

A képek forrása: Libri

A legjobb regények, amiket mindenképp iktass be a következő hetekbe!