Lássuk az idei legtrendibb, őszi dekoráció ötleteket!

Eljött az őszi dekoráció ideje
Eljött az őszi dekoráció ideje

Szeretnéd, ha otthonod harmonizálna a környezettel? Ha az ősz szépségeit nem csak odakint, de a nappalid melegében is élvezhetnéd? Akkor próbáld ki az idei év legdivatosabb őszi dekoráció ötleteit! Varázsold lakásod lakályos odúvá, ahova szívesen húzódhatsz vissza az esős napokon!

Bemutatjuk a blush-t!

A blush eredetileg arcpirosítót jelent. Ennek megfelelően egy ahhoz hasonló, púder rózsaszín árnyalatot kell elképzelnünk. És bár a blush inkább tűnik tavaszi színnek, idén mégis az őszi dekoráció szerves része. Párosítsuk jeges kékkel, szürkével vagy a mi kedvencünket is választhatod, a réz-blush kettőst.

Visszatért a makramé

A hetvenes évek óta nem láttuk, de az idei őszi dekoráció tiszteletére újra felütötte fejét a makramé. Ismét a legdivatosabb virágtartók közé tartozik, most már azonban rengeteg új funkciót is találtak neki. A legjobb benne, hogy akár te magad is könnyen elkészítheted a saját, gyönyörű makramé falvédőd, terítőd vagy virágtartód.

Őszi dekoráció függő

A hálószobától a nappalin át, mindenhol csodásan néz ki az őszi dekoráció sztárja, a függő dísz. Akassz fel ágakat, leveleket vagy tollakat, de akár egész kis vázákat! Tegyél a vázákba vagy kis befőttesüvegekbe filodendron levelet vagy gyökereztess növényeket. Így bár kinn hullanak a levelek, otthon mégis zöld vitalitás vehet körül.

Bársony bárhol

 

A bársony már tavaly is az őszi dekoráció szerves része volt, idén azonban még inkább fókuszba került. Nem csoda, hiszen nem csak mutatós, de meleg, puha érzést is nyújt. Képzeljük csak el, milyen jó lehet elnyújtózni a hideg estéken egy puha bársony kanapé ölelésében!

Ősszel zöldül

Ideje elköszönni a tradicionális színektől és felfrissíteni, amit valaha az őszi dekorációról gondoltunk. A sárga és a barna árnyalatait idén leváltja az eukaliptusz, bukszus és borostyán zöld színvilág. Az új és friss hullám miatt azonban nem kell búcsút mondanunk kedvenc tökdíszeinktől. Ellenben nem árt, ha átfestjük őket semleges, világos színekkel.

Legyen világosság!

 

Bár a napot nem helyettesíthetjük, egy kis meleget és fényt mégis könnyen csempészhetünk otthonunkba. Begyújtjuk a kandallót, és gyertyákkal teremtünk hangulatvilágítást. Az őszi dekoráció szellemében pedig kis lámpásokat helyezhetünk el a lakás különböző pontjain. Néhány üveg vagy réz gyertyatartó az étkező asztalon vagy a nappaliban egyedi atmoszférát teremt.

(D.R.)                                                                            A képek és a cikk forrása itt >>

Varázsolj őszi hangulatot a lakásodba! Gyors dekorációs ötletek otthonra

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>