Kutya-macska barátság a házban: ezeket a fajtákat válaszd!

A kutya-macska barátság fontos egy családban
A kutya-macska barátság fontos egy családban

A kutya-macska barátság ezeréves ellentmondásnak tűnik, pedig feloldható a feszültség. A következetes nevelés és egymáshoz szoktatás elengedhetetlen feltétel a misszió kivitelezésére. Persze nem árt tudni, melyik fajta hajlamos a kibékíthetetlen ellentét feloldására. Napi cukiság betevőnk következik!

Japán spániel

Japán spániel

A japán spániel tökéletes kutyafajta macskáid mellé. Ennek oka, hogy őt magát is gyakran nevezik kutyabőrbe bújt macskának. Mozgása, akrobatikus képességei és talpraesettsége csak tovább növelik cica tulajdonságainak listáját. Ez a kutya fajta higgadt kedélyű és könnyen alkalmazkodik az új családtagokhoz. Ezen felül pedig játékos, pajkos, okos és még határozott is.

Golden Retriever

Golden Retriever

Szőrös barátunk az egyik legközvetlenebb kutya fajta mind közül. Könnyen alkalmazkodik az új társasághoz, így a macskákkal is megtalálja a közös hangot, mérettől és kortól függetlenül. Ritkán fordul elő, hogy egy Golden Retriever bántana egy cicát játék közben. Családtagként tekint rá, mindenféle féltékenység nélkül.

Papillon

Papillon

A papillon nem más, mint a minden lében kanál, társaság-imádó barátunk, kutyaformába öntve. Ez a kutya fajta ugyanis annál boldogabb, minél többen veszik körbe. A kis pillangó könnyen barátkozik, legyen az új kiszemelt egy vendég, kisgyerek vagy éppen egy macska.

Labrador retriever

Labrador

Bár a labrador retriever meglepően nagyra nőhet, ez nem akadályozza meg, hogy macskákkal barátkozzon. Mérete ellenére egy kedves és törődő kutya fajta, aki bárkivel szívesen ismerkedik és hosszú távon is jól kijön.

Beagle

Beagle

Ez a kutya fajta az egyik legegyszerűbb választás, ha bővíteni akarjuk a családot. A beagle ugyanis rendkívül barátságos a többi állattal és az emberekkel is. Tény, hogy időről időre láthatjuk macskát a fára kergetni, a négy fal között azonban nem fecsérli erre az energiáját. Beagle és macska békében, játékosan töltik a mindennapokat, az igazi kutya-macska barátság jegyében.

(D.R.)                                                                                       A cikk forrása itt >>

Különbségek a kutyás és a macskás emberek között

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>