Különleges forró csoki receptek az adventi időszakra

A forró csoki az ünnepi hangulatért is felel
A forró csoki az ünnepi hangulatért is felel

Ahány ház, annyi forró csoki. Van, aki a tejcsokira, van, aki az étcsokoládéra esküszik, sőt még az ital állagában is lehetünk más állásponton. A híg az igazi, vagy amelyikben megáll a kanál? Természetesen mindez ízlés kérdése, nincs két egyforma recept. Egészen meglepő különlegességekkel is találkozhatunk, ezek közül hoztunk el most néhányat. Neked melyik ízlene így első látásra?

Vörös bársony forró csoki

A vörös bársony forró csoki nem egy ponton lep meg minket. Először is színével tűnik ki, teljesen jogosan. Hiszen miért kéne leragadnunk a barna forró csokik világában? Másik nagy előnye, hogy a tradicionális forró csoki receptekhez képest kevesebb cukrot és kalóriát tartalmaz, így lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthatjuk.

Hozzávalók

  • 1 bögre sovány tej
  • ½ bögre keserű vagy félédes darabokra tört csokoládé
  • 1 teáskanál piros ételszínező
  • 1 teáskanál vanília

A tejszínhabhoz

  • ¼ pohár tejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • ½ teáskanál vanília

Elkészítés

  • Közepes lángon melegítsük fel a tejet.
  • Tegyük hozzá a csokoládét és kevergessük, amíg fel nem olvad.
  • Keverjük bele az ételszínezőt és a vaníliát is.
  • Verjük fel a tejszínhabot a cukorral és a vaníliával.
  • Tálaljuk a forró csokit tejszínhabbal a tetején.

Ír forró csoki

A tél a forró csoki, a jó könyvek és az otthon begubózott éjszakák időszaka. És miért ne csempészhetnénk bele egy kis csavart? Mint ahogyan ez a Baileys-zel megspékelt forró csoki is teszi, hogy teljes legyen a felmelegedés.

Hozzávalók

  • 3 bögre tej
  • 150 g felaprított csokoládé
  • 45 ml Baileys
  • díszítésnek ízlés szerint tejszínhab és csokoládé

Elkészítés

  • Lassan melegítsük fel a tejet, majd adjuk hozzá a csokoládét.
  • Ha felolvadt a csokoládé, vegyük le az edényt a tűzről és öntsük hozzá a Baileyst.
  • Ízlés szerint tálaljuk tejszínhabbal és reszelt csokival.

Fehér forró csoki

Itt az idő azokra is gondolni, akik nem ehetnek csokoládét, vagy ne adj isten, nem is szeretik. Szerencsére számukra is létezik egyszerű és finom forró csoki megoldás, a fehér forró csoki! Lássuk, hogyan készül!

Hozzávalók

  • 4 bögre tej (ízlés szerint zsíros, félzsíros vagy sovány)
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 230 g apróra darabolt fehér csokoládé
  • tejszínhab vagy mályvacukor díszítésnek

Elkészítés

  • Melegítsük fel együtt a tejet, a fehér csokit és a vanília kivonatot egy közepes méretű edényben.
  • Használjunk közepes lángot és időnként kevergessük meg a tejet, amíg a fehér csoki teljesen el nem olvad. Mindeközben ne engedjük felforrni!
  • Azonnal tálalhatjuk tejszínhabbal és mályvacukorral díszítve.

(D.R.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Az ünnepet felfalja az ajándékozás, de hol marad az együttlét öröme?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>