Különbségek a kutyás és a macskás emberek között

Egy kutyás ember teljesen más személyiség, mint egy macskás
Egy kutyás ember teljesen más személyiség, mint egy macskás

Felejtsd el a személyiségteszteket! Az, hogy egy ember kutyás vagy macskás-e, sokkal többet árul el a személyiségéről, mint bármilyen kérdőív. Lássuk, milyen különbségeket igazoltak be a kutatások! Persze nem minden állítás fekete vagy fehér.

A kutyás emberek szociálisabbak

A kutyások barátságosabbak, nyitottabbak és extrovertáltabbak, mint cicás társaik. A cicatartók szívesebben vannak egyedül. Egyébként a kutyások sokkal magabiztosabbak és dominánsabb személyiségek is.

A macskás emberek intelligensebbek

És soha nem is feledkeznek meg róla, hogy ezt a kutyások orra alá dörgöljék. Azt is sokszor hangoztatják, hogy a macskák intelligensebb állatok, mint a kutyák.

A macskás emberek idegeit több betegség fenyegeti

A macskás emberek hajlamosabbak a szorongásra és a neurológiai rendellenességekre, mint a kutyások. Talán azért, mert állataik kevésbé nyugtatják meg őket?

A macskás emberek hajalmosabbak az egyedüllétre

Egy kutatás szerint a macskás emberek háromszor annyira hajlamosak az egyedül élésre, mint a kutyatartók. A szingli nők tartanak macskákat a leggyakrabban.

A kutyások inkább élnek vidéken

A cicások inkább élnek lakásban, míg a kutyások inkább kertes házban, valahol messzebb a várostól. A városban élő macskatartók körülbelül 29 százalékkal többen vannak, mint a városban élő kutyatartók.

A kutyások konzervatívabbak

A kutyatartás szorosabban kapcsolódik a hagyományőrzéshez. A kutyatartók a törvényeket és a szabályokat is jobban tisztelik. A politikában a macskások inkább baloldaliak, míg a kutyások inkább jobboldaliak.

A cicások nyitottabb gondolkodásúak

A macskatartók általában magasabban teljesítenek olyan teszteken, amelyek a nyílt-gondolkodást, a képzelőerőt, a kreativitást teszik próbára.

A macskás emberek érzékenyebbek

Az emberek az érzékenységet olykor rossz tulajdonságnak minősítik, pedig legalább annyi előnye is van, mint hátránya. A macskatartók hajlamosabbak az érzékenységre, mint a kutyás emberek.

A kutyatartók izmosabbak

Úgy tartják, a férfiak a kutyákra, a nők pedig a macskákra hasonlítanak. Kivétel persze van ugyan, de a kutyás emberek mégis izmosabb és sportosabb külsővel rendelkeznek, mint a cicatartók.

Eltér a humoruk

A macskás emberek humora kifinomultabb, ironikusabb, míg a kutyásoké kicsit primitívebb. A macskatartók viccei gyakran szóviccek.

(M.F.) A cikk forrása itt >>

5 ideális kutyafajta 50 fölötti gazdiknak

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>