Koronavírus tesztelés a járvány elleni védekezésben

Koronavírus tesztelés

Jelenleg itthon egyaránt együtt dolgoznak azok, akik már megkapták mindkét védőoltást a SARS-CoV-2 ellen, azok, akik nem vették fel az oltást, illetve azok is, akik már átestek a betegségen. Természetesen továbbra is fontos a munkáltatók számára, hogy folyamatos legyen a munka az egyes munkahelyeken. Ezt pedig úgy lehet könnyedén biztosítani az összes dolgozó számára, ha a cégek folyamatosan tesztelik a dolgozókat.

Segítséget nyújtanak a koronavírus tesztelésben a Carbon Medical webshop antigén és antitest gyorstesztjei

Fontos különbséget tenni az antitest és az antigén gyorsteszt között. Az első a koronavírus betegség ellen termelt ellenanyagokat mutatja ki, a második pedig a koronavírussal való aktív fertőzöttséget szűri ki.

Miért fontos a folyamatos és rendszeres tesztelés?

Jelenleg sajnos nem tudjuk a rendszeres tesztelésen kívül máshogy megnézni azt, hogy egy dolgozó fertőzött-e vagy sem. Így azokon a munkahelyeken, ahol sok embernek kell egyszerre egy légtérben lennie, esszenciális a saját védelmük érdekében az, hogy még a munkába állás előtt ki tudják szűrni azokat a dolgozókat, akik megfertőzhetik a többit, mely akár egy egész üzem leállásával is járhat.

Hogyan segíti a munkáltatót és a munkavállalót a folyamatos tesztelés?

Szerencsére a gyorstesztek segítségével 15 percen belül munkába állás előtt meg lehet tudni, hogy ki az, aki fertőzött lehet, s ki az, aki aznap biztonságosan kezdheti meg a munkát. Ez nagy segítség mind a dolgozóknak, mind a munkáltatónak, hiszen így minimálisra lehet csökkenteni a járvány berobbanását a munkahelyen.

Milyen tesztet érdemes csinálni munkába állás előtt?

Antigén tesztet érdemes csinálni, melyhez csak orr- vagy szájgarati váladékot kell vennie a cég szakápolójának. Az eredményt pedig 15 percen belül le lehet olvasni, így ez egy kényelmes, gyors és biztonságos megoldás a betegség korai szakaszában arra, hogy felismerjük a fertőzés jelenlétét.

Honnan érdemes rendelni koronavírus antigén gyorstesztet?

Carbon Medical webáruházából, hiszen itt csak és kizárólag OGYÉI által jóváhagyott hatósági bizonyítvánnyal rendelkező koronavírus antigén gyorsteszteket lehet rendelni 1 db-os és 25 db-os kiszerelésben, gyors, azaz 1 munkanapos szállítási határidővel.