Koreai szépségtrükkök, amelyek nekünk is hasznosak

A koreai szépségtrükkök Európában is hódítanak
A koreai szépségtrükkök Európában is hódítanak

Az elmúlt években a koreai szépségtrükkök olyannyira meghódították a világot, hogy a „K-beauty” külön kifejezéssé vált. Nem is csodáljuk, hiszen egyrészt a koreai nők szépsége messze földön híres, másrészt mert Dél-Koreában a szépségápolásnak komoly kultúrája van. A koreai nők rengeteg időt és energiát áldoznak külsejükre, lessünk be egy kicsit a koreai nők „fürdőszobájába”!

Jamsu

A Jamsu talán a koreai szépségtrükkök legismertebbje, mely Dél-Koreából indulva terjedt el a világon. Ez a módszer „felelős” a koreai nők üde, porcelán bőréért. Lényege, hogy sminkelés után az arcukat 15 másodpercre egy tál jeges vízbe mártják. Ez a messze nem kellemes praktika gondoskodik róla, hogy a smink órákon keresztül meg se mozduljon, az arcbőr pedig friss és üde legyen.

Az alábbi videóban a 4. percnél látjuk, hogy valóban jeges vízbe mártják a frissen feltett alapozó sminket.

Korean beauty trick ‘jamsu’: flawless skin by diving into water?!

Helloo!!! I saw this korean beauty trick on vogue.com (http://www.vogue.com/13468826/korean-baby-powder-makeup-trick/), and i really wanted to try this one out! I hope you guys enjoy! xoxo Sabrina

Tíz másodperces szabály

Tusolás után megtörölgeted az arcod, felöltözöl, kiteríted a törölközőt, elpakolod a ruháid, és csak utána kezdesz neki az arcápolásnak? Rosszul csinálod! A tíz másodperces szabály arra vonatkozik, hogy a tusolóból kilépve ennyi időn belül kell felvinned arcodra a hidratáló krémet, hiszen a gőz felpuhítja bőröd és megnyitja pórusaid, ezáltal a krémek jobban felszívódnak.

Forró vízbe áztatott konyharuhával való radírozás

Nálunk is köztudott, hogy az elhalt hámsejteket el kell tüntetni az arcról, ennek pedig legjobb módja a rendszeres – de nem túl gyakori – radírozás. A koreai szépségkultúra is komolyan veszi a radírozást, praktikájukat pedig neked sem árt kipróbálnod.

Áztass forró vízbe egy enyhén érdes konyharuhát vagy kis alakú törölközőt, és óvatosan dörzsölt át vele a megtisztított arcod. A gőz segít megnyitni pórusaidat, a törölközővel való dörzsölgetés pedig megtisztítja arcod az elhalt hámsejtektől.

Dupla tisztítás

Az arctisztítási rutin sokunknál kimerül abban, hogy hidratáló és sminklemosó arctejjel, micellás vízzel vagy hasonló, „minden az egyben” megoldásokkal eltávolítjuk az aznapi sminket. A koreai szépségtrükkök sokkal több energiát igényelnek: a nők elsőként olajos bázisú arctisztítóval mossák le arcukat, majd utána hab állagú arctisztítóval is átmossák. Ez egyrészt eltünteti az olaj maradványait, másrészt mélytisztításra is alkalmas.

Arcmasszázs, arcizom gyakorlatok

Az arcod izmainak épp annyira szüksége van arra, hogy fitten tartsd őket, mint bármely más izmoknak. Elég naponta öt percet rászánnod, hogy néhány egyszerű gyakorlattal átmozgasd az arcizmaidat. A hatást pedig rövid időn belül érzékelheted is. Bőröd feszes és fiatalos lesz, ráadásul a tokát is jelentősen csökkentheted.

(J.D.)

Hat egyszerű szépségtrükk, ami megkönnyíti a mindennapi rutint

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>