Korcsolyázás 50 felett? Akár kezdőknek is ajánlott!

A korcsolyázás 50 felett új hobbivá is kinőheti magát
A korcsolyázás 50 felett új hobbivá is kinőheti magát

Előfordulhat, hogy gyerekkorodban korcsolyáztál utoljára, de az is lehet, hogy még sosem volt alkalmad kipróbálni magadat a pályán. Pedig kevés felszabadítóbb érzés van annál, mint amikor szabadon suhansz a tükör jégen. No, de mi a korcsolyázás feltétele 50 felett? Űzhetjük ezt a sportot ugyanúgy, ahogyan huszonévesen űztük?

Ne felejts el nyújtani!

Mind a korcsolyázás előtt, mind utána alaposan nyújtani kell. Az egyensúlyozás során olyan izmaidat veszed majd igénybe, melyekre egyébként a hétköznapokban nem biztos, hogy nagy hangsúly helyeződik. Ha el akarod kerülni a kellemetlen sérüléseket, mindenképpen érdemes alaposan nyújtanod, a pályára lépés előtt és után is.

Ne öltözz túl!

Sokan túl sok réteget húznak magukra, amikor korcsolyázni indulnak, mert így akarják megvédeni magukat az esetleges sérülésektől. Mégsem biztos, hogy jó ötlet kipárnázni magunkat, mert nehezebb könnyen suhanni a jégen, ha a ruhák súlya leterhel bennünket. Túlöltözve az is lehet, hogy több esést generálunk.

Ne bérelj!

50 felett már igazán nem mindegy, hogy milyen cipőt választasz a korcsolyázáshoz. A pályaszéli kölcsönzőkben kapható lábbelik nem a legjobb minőségűek, nem tartják megfelelően a bokát, és aligha szabhatóak személyre. Ha komolyan gondolod a korcsolyázást, ruházz be saját cipőre!

Készülj védőfelszereléssel!

A sok ruha nem a legjobb módja a védekezésnek. Szerezz be inkább könyök- és térdvédőket, így óvhatod magadat legjobban az esésektől. Sisakot is viselhetsz, ha nagyon aggódsz. Ne törődj mások véleményével, vagy azzal, hogy nézel ki! Első a biztonság.

Ne félj az eséstől!

Le kell küzdened a félelmeidet, ha igazán élvezni szeretnéd a korcsolyázást. Merd elengedni a pálya szélét, és merd átadni magadat a suhanás felszabadító érzésének! Meg lehet tanulni biztonságosan esni, a trükk, hogy az oldalunkra huppanjunk, és ne hasra, vagy hátra zuhanjunk. Ahhoz, hogy koordinálhassuk az esést, kerülnünk kell a hirtelen mozdulatokat.

Ne foglalkozz mások véleményével!

Nem kell azon aggodalmaskodnod, hogy mit szólnak a pályán lévők, vagy hány gyerek nevet ki téged. Mindenkinek el kell kezdenie valahol. Inkább légy büszke magadra azért, hogy 50 felett is bátran pályára lépsz!

(M.F.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Segítünk átvészelni a telet, még ha nagyon utálod is!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>