Könnyen tisztítható konyhai szőnyegek

A valóban könnyen tisztítható konyhai szőnyegek már-már olyanok, mint a fehér holló. Ki ne szeretne egy olyan szőnyeget a konyhájába, ami amellett, hogy igazán jól mutat és feldobja a konyha hangulatát, kellemes tapintású, ráadásul még egyszerűen tisztán tartható és strapabíró is?! Létezik egyáltalán ilyen szőnyeg?

Az ideális konyhai szőnyeg

A hagyományos szőnyegek nem kifejezetten konyhába valók, hiszen nehéz tisztítani egy esetleges konyhai baleset után, ha véletlenül egy kis paradicsomszószt kilöttyentünk rá, többnyire máris elbúcsúzhatunk a szőnyegtől. Ráadásul nem árt, ha csúszásgátlóval is rendelkezik, hogy bátran tudjunk rajta mozogni a tűzforró levesestállal a kezünkben is. A konyha mindennapos használata a legtöbb háztartásban megkívánja, hogy a szőnyeg kimondottan strapabíró legyen és ne koszolódjon el minden apró szennyeződéstől. A lakberendezési áruházakban többféle konyhai szőnyeg vásárolható, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a könnyű tisztíthatóságért cserébe általában le kell mondanunk a széles színválasztékról és stílusválasztékról vagy a szőnyeg kényelmes, puha felületéről, helyette egy leginkább gumis, merev tartású, kellemetlen tapintású szőnyeget kapunk.

Konyhai szőnyegek ideális mérete

Az ideális méret meghatározása nem könnyű, hiszen minden konyha más és más paraméterekkel rendelkezik. A kisebb méretű, jellegzetes panelkonyhákba bőven elegendő egy 80 cm széles szőnyeg, a hosszúságát pedig a konyhában főzés, étkezés közben ténylegesen használt terület hossza adja meg. 150 centiméternél rövidebb szőnyeget nem érdemes választanunk, mert az ennél kisebb szőnyegek felülete gyakorlatilag csak arra elég, hogy a konyhapult előtt elhelyezzük, így a konyha nagyobb része fedetlen marad. Télen pedig igazán kellemes a hideg konyhakő helyett a kellemes, puha tapintású szőnyegen mászkálnunk. A nagyobb méretű konyhákba vagy az étkezővel, nappalival összekötött amerikai konyhákba pedig érdemes jóval nagyobb szőnyeget választani, de lehetőség szerint ügyeljünk az összhatásra, hogy a konyhapult elé fektetett szőnyeg stílusa megegyezzen a nappali részére fektetett szőnyeg stílusával és színvilágával.

Létezik olyan szőnyeg, amely mindezen kitételeknek egyaránt megfelel? Igen, szerencsére akad olyan webáruház, ahol kifejezetten széles konyhai szőnyeg palettából válogathatunk, amelyek ráadásul maradéktalanul megfelelnek a legnagyobb elvárásoknak is.

A Rug & Roll webshopban olyan konyhai szőnyegeket találsz, amelyek az Easy Clean technológiának köszönhetően speciális szennytaszító réteggel felületkezeltek, ami megakadályozza a szennyeződések bejutását a szőnyeg mélyebb szálai közé. Így nem kell tartanod a szőnyegre lecseppenő foltok okozta eltakaríthatatlan nyomoktól: kávéfolt, vörösbor, csokoládészirup, különböző szószok vagy éppen zsírfolt? A speciális védőrétegnek köszönhetően a szőnyeg könnyedén, gyorsan és egyszerűen tisztítható minden konyhai szennyeződéstől. Csak egy kis vízre és egy nedves törlőrongyra van szükséged a tisztításához, nagytakarításkor pedig a szőnyegek mosógépben is moshatóak!

A könnyen tisztítható konyhai szőnyegek másik nagy előnye, hogy cserébe nem kell lemondanunk a szőnyeg puhaságáról. Minden szőnyegük kellemes tapintású és meleg érzetet ad a talpnak, ráadásul a hátoldala egy szilikon csúszásgátló réteggel is el van látva a biztonságosabb használat érdekében. Mindezek mellett szőnyegeik OEKO-TEX 100® minősítéssel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy szőnyegek mentesek a veszélyes vegyi anyagoktól és nem tartalmaznak ártalmas anyagokat, így biztonságosak és bőrbarátok.