Kiránduló helyek Budapest környékén a nyári délutánokra

Kirándulóhelyek Budapest környékén

Kicsit alábbhagyott a kánikula, épp tökéletes az idő egy szuper kirándulásra. A természet rajongóinak örömére pedig Magyarország bővelkedik a szebbnél-szebb útvonalakban. Ha Pest megyében laksz, nem is kell sokat gondolkodnod: a Budai-hegyekben vannak a legszebb kiránduló helyek Budapest környékén. Összeszedtük a mi kedvenceinket!

Ne gondolj óriási túrákra, inkább kellemes sétákra, ahol az erdőket vagy hegyeket járva csodálhatod a természet szépségeit. Elég hozzá egy kényelmes cipő, egy üveg víz és egy szendvics és már útnak is indulhatsz! Egyedül, ha kikapcsolódnál, pároddal, ha romantikus programra vágytok vagy akár a barátnőkkel, ha kicsit mást csinálnátok.

Csergezán-Pál kilátó

A Budai-hegység legmagasabb pontján, közel 600 méter magasan kapott helyet a Csergezán-Pál kilátó. Indulhatsz a hidegvölgyi erdészlaktól a zöld háromszög által jelölt úton vagy Nagykovácsiból a zöld sávot és utána a zöld háromszöget követve. Szerintünk azonban a legjobb, ha Budakesziről, a mamutfenyőtől indítod a kirándulást, hiszen így rögtön két legyet üthetsz egy csapásra. A túra így kicsit hosszabb lesz, de a látnivalók bőven kárpótolnak!

Sorrento sziklák

Budaörs és Budakeszi határában találod a különleges kinézetű Sorrento sziklákat. Ha ebből az irányból mész, keményebb terepre számíthatsz. De ha Normafa felől közelítesz, máris könnyedebb lesz a kirándulás. A kanyargós, vadregényes út végén találod a híres sziklákat, ahol érdemes megállnod kicsit gyönyörködni.

Visszafele a piros jelzést követve Budaörsre jutsz, a sárga jelzésen haladva pedig Csillebérc felé veszed az irányt. De ha már a környéken vagy, szánd rá az időt és nézd meg a közeli Vitorlázórepülő emlékművet is, ahonnan ráadásul a környező városokra is bámulatos panorámában lesz részed.

Nyakas-hegy

Ha Biatorbágyról eddig mindig csak a Viadukt jutott eszedbe, ideje ellátogatnod oda és végigjárnod az onnan induló kirándulóútvonalat, mely a piros sávot követve egészen a Nyakas-hegyig visz fel. A Budapest környéki kirándulóhelyek szépsége nem csak az útban rejlik, de a kilátásban is! (Pedig ez igazán nagy szó, hiszen az útvonal egy romantikus forrás és szőlőbirtokok mentén vezet végig.) Épp így van ez a Nyakas-hegyen is, ahonnan kivételesen szép panoráma tárul eléd.

Guckler Károly tanösvény

A Hármashatár-hegy kiránduló útvonalai egyetlen felsorolásból sem maradhatnak ki. Ha kényelmesebb sétára vágysz, a Guckler tanösvény ideális választás lesz számodra, hiszen akár még babakocsival is megtehető – akkor biztosan nem lehet túl kemény a terep, igaz?

Az Országos Kék Túra jelzését követve feljutsz a hegyre, ahonnan a zöld kereszt jelzésen térhetsz át a tanösvényre. Ne feledj el megállni a frissen felújított kilátóknál egy kicsit megpihenni és nézelődni!

Nem is kérdés, csodás kirándulóhelyek Budapest környékén is szép számmal vannak, csak találd meg a számodra legszimpatikusabbat és indulj útnak! Bővebb információkat és pontos leírásokat is találsz a Pilisi Parkerdő honlapján.

Kvíz: Mit jelentenek a leggyakoribb turista jelzések?