Kikre kerestünk rá legtöbbször az interneten? 2018 legkeresettebb nevei

A legkeresettebb kifejezések egyike: Meghan Markle
A legkeresettebb kifejezések egyike: Meghan Markle

A Google keresőmotor minden évben elkészíti a legkeresettebb kifejezések listáját. Sőt, azt is felméri, hogy mely kulcsszavak népszerűsége nőtt a legtöbbet a megelőző évekhez képest. Hiszen egy-egy esemény vagy személy könnyen kerülhet a figyelem középpontjába. Listánkban ezek közül szemezgettünk, és utánajártunk, ki miért érdemelte meg, hogy a legkeresettebb Google kulcsszavak között szerepelhessen.

Stephen Hawking

Stephen Hawking, a világ egyik legismertebb tudósa 2018 márciusában hunyt el, hetvenhat évesen. Az elméleti fizikus több felfedezést is tett, amelyek megváltoztatták az univerzumról és a fekete lyukról alkotott képünket. Lou Gehrin betegsége ellenére – amely az akaratlagosan mozgatható izmok gyengülését okozza – a Cambridge Egyetem professzora, később az Elméleti Kozmológia Központ kutatási igazgatója lett. Személyisége és humora közelebb hozta az embereket a tudományához, amelyet több televíziós műsorban is népszerűsített.

Anthony Bourdain

A tévés szakács öngyilkossága szintén a 2018-as év egyik legkeresettebb tragédiájává vált. Mindenkit érdekelt, hiszen egy látszólag tökéletes élet vitalitással teli gazdája döntött úgy, nem folytatja tovább. Amikor azt hinnénk, hogy egy sztárnak mindene megvan, nem foglalkozunk a színfalak mögötti eseményekkel. (A tökéletes élet illúziójának csapdájával és Anthony Bourdain tragikus öngyilkosságával korábban itt foglalkoztunk.)

Meghan Markle

A királyi családban történő változások minden évben a legkeresettebb pletykák közé tartoznak. Nem volt ez másképp 2018-ban sem, amikor is a legkisebb herceg végre nősülésre adta a fejét. A Harry hercegtől megszokott botrányok a párválasztást is befolyásolták, hiszen az ara nem más, mint Meghan Markle amerikai színésznő. A királyi esküvőre májusban került sor, októberben pedig az örökös érkezését jelentették be.

Stan Lee

Stan Lee, a képregények ősatyja 2018 novemberében, kilencvenöt évesen hunyt el. A Marvel Comics birodalom elnökeként és közkedvelt arcaként rengeteget tett a képregények és a belőlük készült filmek népszerűsítéséért és művészi szintre emeléséért. A filmekben gyakran ő maga is felbukkant egy-egy kisebb szerepben.

Avicii

A legkeresettebb személyek listájára többen tragikus haláluknak köszönhetően kerültek fel. Nem volt ez másképp a karrierje csúcsán álló DJ producerrel, Aviciivel sem, aki huszonnyolc évesen úgy döntött, véget vet életének.

A Google legkeresettebb nevek listájából tehát mire következtethetünk? Az igazi ismertség és siker tényleg csak a halálunk után következik be?

(D.R.)                                                                                           A cikk forrása itt >>

Az 5 leghasznosabb technikai újítás 2018-ban

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>