Kihagyhatatlan kulturális programok tavaszra

Kulturális programok tavaszra
Kulturális programok tavaszra

Moziba járni, kirándulni, koktélozni a barátnőkkel remek program, de néha mindannyian vágyunk egy kis kulturálódásra is. Legyen az múzeum, kiállítás vagy egy előadás, időnként szükségünk van rá, hogy tágítsuk látókörünket és új információkat fogadjunk be. Hoztunk is néhány kulturális programot az elkövetkező időszakra!

Andy Warhol világa megjelenik Békéscsabán

Fiatalkorunk egyik ikonikus figurája Andy Warhol. Megosztó személyisége miatt lehetett kedvelni vagy utálni, de akárhogy is érzel, azt nem tagadhatod, hogy már a nevének hallatán visszarepülsz bohó fiatalkorod éveibe! Ha előbbi kategóriába tartozol, vedd az irányt Békéscsaba felé, ahol május végéig meglátogathatod az „Ezüst úton a bölcsőtől a …-ig” nevet viselő kiállítást, Warhol örökségével és személyes tárgyaival. Lásd a világot más szemmel Warhol szemüvegén keresztül egy nem mindennapi kulturális program keretében.

Nyíregyházán nem fogsz találkozni a „Ne nyúlj hozzá” felhívással

Ha már jártál a budapesti Láthatatlan Kiállításon vagy csak évek óta tervezed, megvan a tökéletes program számodra! Nyíregyházán március végéig „megtekinthető” a Tapintható Világ című kiállítás. Nem véletlen az idézőjel, a kiállítás során szemtakarót fogsz viselni, a művészek kiállított munkáit pedig az érzékelésen keresztül tapasztalhatod meg. Ez a fajta érzékelés egy új valóságot nyit meg számodra, felfedezheted korlátaidat és egyben megtapasztalhatod azt is, hogy milyen “kép nélkül, a kezeiddel látni”.

Hosszúlépés séták Budapesten és környékén

A kulturális program nem feltétlenül jelenti, hogy múzeumba kell menned, a kultúra a város minden egyes szegletében ott van, csak keresni kell! Ha a csodás időben inkább szabadtéri programra vágynál, remek megoldás egy vezetett séta.

A Hosszúlépés tematikus sétáival kedvedre járhatod be a fővárost és a környező településeket, miközben szakértők mesélnek neked az útvonalon található építészeti, gasztronómiai, történelmi vagy épp kulturális látnivalókról. A séták témái közül kiválaszthatod a hozzád legközelebb állót, így számodra értékes tudással gazdagodhatsz, miközben egy nagyot sétálsz a csodás tavaszi időben.

Kis történetek a Budapesti Fotófesztiválon

A fotográfia a pillanat szépségét megörökítő művészet, mely új nézőpontból enged megfigyelni egy történést, kiemelve azon elemeket, amiket a művész hangsúlyosnak gondolt. Egy fotókiállítást kihagyni önmagában sem szabad, de idén különösen izgalmasnak ígérkezik a Budapest Fotófesztivál, hiszen a nyitókiállítást, melyről tegnap írtunk, David Lynch jegyzi. A rendező nevével olyan világhírű filmek kapcsán találkozhattál, mint a Dűne vagy az Elefántember. Lynch sajátos szürreális stílusa, melynek középpontjában a szorongás és az erőszak művészi megjelenítése van, a kiállítás elemeiben is megjelenik. Lebilincselő élménynek ígérkezik, tipikusan olyannak, mely még napokkal később is hatása alatt tart.

Köszöntsd a tavaszt fesztiválozással!

A tavaszköszöntő fesztivál a főváros mellett számos vidéki nagyvárosban is hagyomány. Kedvedre válogathatsz a programok kínálatából akár Budapesten, Debrecenben vagy épp Egerben jársz. A tavaszi fesztiválban a legszebb mindig az, hogy mindenki megtalálja a kedvére való kulturális programot, hiszen napközben érdekes ismeretterjesztő előadások, színházi és tánc előadások várnak, este pedig koncertekkel vezetheted le a napot.

Ráadásul nem is feltétlenül kell a lakóhelyedhez közeli fesztivált választani, hiszen miért ne köthetnéd össze egy két-három napos utazással? Nincs is jobb időpont bejárni és felfedezni egy várost, mint a tavaszi fesztivál, amikor a szokásos látnivalókon túl is tucatnyi program vár.

(J.D.) 

Elmesélik nekünk a történetüket – Inspiráló nők könyveit ajánljuk

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>