Kiből válhat igazi nyerőgép?

Örök dilemma, már-már filozofikus felvetés, hogy ki az, akiben ott van a nyerés potenciálja, és ki az, akinek valahogy sohasem jön össze a dolog? Erre a kérdésre bár nem létezik általános érvényű válasz, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy mindenkiben ott rejtőzik a bajnokká válás esélye. Kivétel nélkül mindenkiben. Na, de vajon hogyan lehet ezt megtalálni és főként érvényesíteni?

Mi az, ami kellő lelkesedéssel játszható?

A titok valójában teljesen hétköznapi, sőt. Bagatell dolog, amiről a legtöbben éppen egyszerűsége miatt teljesen megfeledkeznek. A nyerőgépes játékok mesterei nem azért emelkednek ki a tömegből, mert valamilyen extra kvalitással, tulajdonsággal rendelkeznek. Korántsem! Csupán rátaláltak a játszás esszenciájára. Hogy ez mi? A lelkesedés! Ennyi a nagy rejtély, és ez a kulcs a sikerhez. Hiszen mi az az inspiráció, ami soha nem fogy el? A lelkesedés! Mi az, ami a nyerés esélyét növeli? Nyilván a játék. Szóval ha megvan a hajtóerő, ha a lelkesedés adott, akkor a sikertelenség valójában nem veszteség, hanem egy újabb lehetőség a nyerés felé vezető úton.

Na, de milyen módon tornázható fel a lelkesedés érzése? Roppantul egyszerűen. Olyan gépekkel érdemes játszani, próbálkozni, amik tematikájukban figyelemre méltóak, érdekfeszítőek. Ha megvan a kíváncsiság, ami nap, mint nap izgalommal tölti fel és meg a kikapcsolódás pillanatait, akkor egyrészt a gépezés nem “kötelességként” tűnik fel nap, mint nap, hanem örömteli szórakozásként, másrészt a motiváció megingathatatlan, és igazán semmiféle külső körülménytől nem függ.

De mi van azokkal, akiket a változatosság gyönyörködtet? Az igazság az, hogy sokan vannak így. Sokakat az unalom az, ami előbb-utóbb a fásultság mocsarába száműz. Ahonnan meg tényleg jóformán lehetetlen elrugaszkodni és kitörni. Viszont épp a nyerőgépezés világára nem mondható az, hogy túlzottan jól ismert. Hol vannak már azok az idők, amikor a félkarú rabló ráncigálása jelentette a csúcsot? Ezek a vicces emlékképek ugyan a képernyőkön most is megjelenhetnek a retro játékok szekciójában, de amúgy bőven akad még választék.

Melyik téma léphet elő befutóvá?

Sokan keresik azokat a tematikájú variációkat, amik a leginkább kedveltek. Természetesen a játszási statisztikák alapján kikalkulálható, hogy melyek a legnépszerűbb alternatívák, de miért kellene univerzális bajnokokra szavazni?

Az érdeklődés fenntartása egyszerűbb, mint az egyszer egy. Csak végig kell próbálgatni a különböző nyerőgépeket, aztán amik kifejezetten tetszenek, jöhetnek ismétlésként újra és újra! Sorozatok? Filmek? Sztárok? Vagy egyéb témák azok, amik lebilincselőek? Semmi sem lehetetlen. Akár minden napra juthat valami újdonság. Így aztán a lelkesedés megőrzése semmiféle nehézséget nem jelenthet. Márpedig, ha a lelkesedés épp annyira stabil, mint a játszáshoz szükséges internetkapcsolat, akkor onnantól fogva a nyerés esélye megsokszorozódhat. Mert nem az lesz a legfontosabb, hogy mennyit hoz vissza a játék, hanem a hangsúly a szórakozáson, a kikapcsolódáson marad, ezért eleve borítékolt a siker, amihez előbb-utóbb pénznyeremény is társul.