Ki ne hagyd! Filmajánlónkban a Marigold hotel

Keleti nyugalom - Marigold hotel /forrás: m.blog.hu/
Keleti nyugalom - Marigold hotel /forrás: m.blog.hu/

Képzeljük el, hogy meglátunk egy hirdetést. Rendkívül csalogató és végül ráharapunk. Nem egy esetben pedig pórul is járunk. A Marigold hotel főhősei azonban tanultak a hibáikból. Bár nem azt, hogy nem mind arany, ami fénylik, hanem még ennél is sokkal fontosabb tanulságokat.

Ismerd meg önmagad!

Hét brit nyugdíjas egymástól függetlenül ugyanarra az elhatározásra jut. Maguk mögött hagyják az otthonukat, hogy Indiában kezdjenek új életet. Hiszen a nyugdíj nem aktív éveink végét jelenti. Sokkal inkább lehetőséget a felfedezésre, önmagunk megismerésére.

A Marigold hotel pontosan ebben segíti új lakóit. Kimozdítja őket a komfortzónájukból, új kultúrát mutat meg, és nyitottságra, elfogadásra ösztönzi a vendégeket.

Keleti nyugalom – Marigold Hotel feliratos előzetes (12)

Fantasztikus angol színészek közreműködésével készült, csodás helyszíneken játszódó, különleges humorú és utolérhetetlenül kedves vígjáték. MÁJUS 3-TÓL A MOZIKBAN!

 

Egy eltávozott férj titkai

Evelin – akit az Oscar díjas Judy Dench alakít – egész életében megbízott férjében, és rá épített mindent. Özvegyként azonban rájött, hogy férjének is voltak titkai, amik következtében hatalmas adósságot hagyott hátra. Evelin a Marigold hotel hirdetését látva meghozza élete első, önálló döntését. Világot lát és munkát vállal, mondhatni, elindul az önmegvalósítás útján. És ki tudja, talán még a szerelem is újra rátalál.

Az embert lásd!

Főhősnőnk mellett a többi vendég is fontos tapasztalatokkal gazdagodik. A Marigold hotel lehetőséget ad nekik, hogy az emberekben ne a különbségeket, hanem a hasonlóságokat fedezzék fel. Leküzdik berögzült rasszizmusukat, a homofóbiát és az osztálykülönbségek okozta eltéréseket, megtanulják meglátni az embert egymásban.

Ha még nem jó, nincs vége

Alkalmazkodnak az indiai kultúrához, megkedvelik az ízeket, a meleget, a nyüzsgést. Ugyanakkor az árnyoldalakkal is megismerkednek. A film bepillantást nyújt az olyan, számunkra idegen szokásokba is, mint az elrendezett házasság és a kasztrendszer.

Szerencsére, ahogy a filmből is megtudhatjuk, nincs miért aggódni, hiszen a végén minden jóra fordul. És ha még nem jó, akkor még nincs vége.

Keleti nyugalom – A második Marigold hotel

Amennyiben elhatároztad, hogy megnézed ezt a könnyed, romantikus, mégis elgondolkodtató filmet, akkor van egy nagyon jó hírünk! A filmnek már elkészült a második része is, tehát ha tetszett az első, folytathatod az újabb kalandos történettel.

Dávid Rebeka

Keleti nyugalom – A második Marigold Hotel – Filmklip #1 (12)

Már a mozikban Judi Dench, Bill Nighy, Maggie Smith, Dev Patel és Richard Gere főszereplésével készült vígjáték!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>