Két tipp a szemkörnyék helyes ápolásáért

A szemkörnyék ápolás helyes módja

A szem környékén található bőrfelület a legérzékenyebb a testünkön, itt látszik meg rajtunk leghamarabb az öregedés. A ráncok és szarkalábak megjelenésének elkerüléséhez többféle módszerrel is hozzájárulhatunk, ezek közül most a két legfontosabbat foglaltuk össze.

Fontos az alapos bőrtisztítás

Még mielőtt a ráncokat és szarkalábakat eltüntető készítmények között kezdünk keresgélni, figyeljünk oda a szemkörnyék rendszeres tisztítására. Alapvető, hogy a sminket távolítsuk el a bőrünkről elalvás előtt, de akkor is megtehetjük ezt, amikor hazaérünk, és átváltunk otthoni üzemmódra. Ha egész éjszakára rajtahagyjuk a bőrünkön, használhatunk bármilyen minőségi terméket, az kiszárítja, irritálja majd az arcot, ami a ráncosodás előszobájának tekinthető. Szuper arctisztító termékek léteznek már, amelyek nemcsak eltávolítják a feleslegessé váló sminket, hanem a bőr táplálását is megoldják. Ezekben sokszor gyulladáscsökkentő hatóanyagok találhatók, ezzel maximális pihenést biztosítanak az érzékeny területnek. Az arctisztításra akkor is szükség van, ha nem sminkelünk, mert a napi feladatok során rengeteg porral találkozik a bőrünk, ami eltömítheti a pórusokat – a sokszor láthatatlan szennyeződéstől elalvás előtt mindig tisztítsuk meg arcbőrünket.

Kezdjük el idejében a szemránckrém használatát

A szemkörnyék ápolásához a lehető legjobb megoldás a szemránckrém, amely természetes összetevőkkel képes megőrizni ennek a kényes területnek a rugalmasságát, hidratáltságát. Az első lépés a legjobb szemránckrém megtalálása, ezt bőrtípustól függően kis kutatómunkával, illetve teszteléssel tehetjük meg. A használatával nem szabad megvárni, amíg megjelennek a ráncok, érdemesebb a megelőzéssel kezdeni a védekezést. Ez azt jelenti, hogy egy nő számára a húszas évei végétől indokolt a szemránckrém használata, a harmincas évek második felétől pedig szinte kötelező ez a fajta bőrápolás. Ezek a készítmények nem csupán a ráncokkal bánnak el, segítenek a felpuffadt, karikás szemek kezelésében is. Persze nem csodaszerről beszélünk, azaz a legfontosabb a kellő mennyiségű pihenés a bőr számára, ám ha az megvan, a szemránckrém további segítséget nyújthat arcunk fiatalon tartásában.