Két perces önismereti teszt: Mit látsz a képen?

Agyunk információk millióit dolgozza fel, hogy interpretálni tudja számunkra, hogy mit is látunk. Az optikai illúzió lényege épp az, hogy mivel egyazon képet többféleképpen is értelmezhetünk, agyunknak gyors döntést kell hoznia, hogy megállapítsa, mit lát. Teszteld önmagad az alábbi önismereti teszt segítségével!

Tekintsd meg az optikai illúzión alapuló képeket! Ne gondolkodj, csak nézz rájuk – amit először meglátsz bennük, sokat elárul rólad.

 

Krokodil vagy csónak?

Ha a fenti képen elsőként a krokodilt pillantottad meg, feltehetően olyan személyiség vagy, aki a nagyobb képet szereti szemlélni. Az apróságokat hajlamos vagy magától értetődőnek tekinteni és inkább a nagyobb egészre fókuszálni.

ad

Amennyiben viszont a csónakot pillantottad meg, az arra utal, hogy jó szemed van a részletekhez. Az apróságok mellett sem mész el szó nélkül. Hajlamos vagy azonban annyira elidőzni a részleteken, hogy az egészről megfeledkezel. Erre ügyelned kell!

Optikai illúzión alapuló önismereti teszt

Autó vagy távcsöves ember?

Ha elsőként az autót vetted észre, olyan ember vagy, akinek fontos a szabadság. Szívesen utazol, örökké kalandokra vágysz. Hagyod, hogy zajlódjon az élet és elfogadod, amit kapsz tőle.

Másrészről amennyiben a távcsöves embert láttad meg a képen, az arra utal, hogy analitikus személyiség vagy. Hajlamos vagy a dolgokat egy nagyobb keretben látni, és megfeledkezni a részletekről.

Optikai illúzión alapuló önismereti teszt

Női vagy férfi arc?

Ha nőként először egy férfi arcát látod a képen, azt jelentheti, hogy kapcsolatra vágysz, hogy keresed az igazi férfit. Másrészről, ha kapcsolatban vagy, ez arra utal, hogy mély kötődésed van pároddal és “mindenben az ő arcát látod”.

Ha férfiként pillantod meg először egy férfi arcát, az azt jelezheti, hogy aggódsz egy férfi ismerősöddel való kapcsolatod miatt. Az illető lehet akár egy munkatársad vagy barátod is.

Ha női arcot pillantottál meg először nőként, jó hír, hogy magabiztos vagy. Ez ugyanis arra utal, hogy jól érzed magad a bőrödben és elégedett vagy nőiességeddel.

Ha férfi vagy és egy nő arcát látod az illusztráción, feltehetően keresed az igazit. Talán kicsit túlságosan is. Ne aggódj, jönni fog!

Optikai illúzión alapuló önismereti teszt

Öregember vagy nő?

Ha az öregembert fedezted fel a képen, az arra enged következtetni, hogy gyengéd és törődő személyiség vagy. Empatikus vagy mások iránt, helyén van a szíved. Másik oldalon, ez azt is jelentheti, hogy inkább az agyad jobb féltekéjét használod.

Ha a női alakot vetted észre, feltehetően inkább az agyad bal féltekéjét használod. Analitikus személy vagy, aki racionálisan gondolkozik. Néha talán azt gondolják rólad, hogy hűvös vagy az érzelmek terén, pedig csak próbálsz praktikus lenni.

Reméljük, hogy tetszett ez a rövid önismereti teszt, és valóban magadra ismertél a leírások alapján. Ha szeretnél többet kipróbálni, nézd meg korábbi cikkeinket is:

Tudj meg magadról néhány titkot, nem fogod megbánni!

Az eredeti cikk és a képek forrása itt >>