Készülődés az ünnepekre: karácsonyi világítás saját kezűleg!

A karácsonyi világítás fontos ünnepi kellék
A karácsonyi világítás fontos ünnepi kellék

Semmi sem hozza el jobban az ünnepi hangulatot, mint a karácsonyi világítás. A rengeteg fényfüzér és bolti dekoráció azonban igen sokba kerülhetnek. Szerencsére egy kis kreativitással és néhány otthon is fellelhető eszközzel a karácsonyi világítás mindenkinek elérhető lehet! Íme, néhány ötlet, hogyan öltöztesd otthonod ünnepi hangulatba!

Befőttesüveg

blog.stylewe.com
blog.stylewe.com

Egy régi, üres befőttesüveg ezerféle módon felhasználható. Tárolhatsz benne fűszereket vagy éppen a karácsonyi világítás saját kezű elkészítésére is alkalmas. Először is válogass ki egymáshoz hasonló, dekoratív darabokat, és fesd be őket különböző színekkel. Fúrj a tetejükbe egy lyukat, hogy beleilleszthesd a fényfüzér égőjét. A színes üvegek felerősítik és más-más fénnyel árasztják el a szobát. Amennyiben szívesebben használnál gyertyákat, arra is van megoldás! Állítsd a gyertyákat a befőttes üveg aljára, majd akaszd fel az üveget! Így hangulatos lámpásokat varázsolhatsz a karácsonyi világítás részeként.

Borosüveg

blog.stylewe.com
blog.stylewe.com

Ezzel az apró trükkel a karácsonyi világítás egész évben veled lehet. Befőttes üveg helyett keress egy szép zöld borosüveget. Óvatosan – anélkül, hogy eltörnéd az üveget – fúrj egy lyukat az üveg hátuljába, amin bevezeted a fényfüzért. Csatlakoztasd az égőket áramhoz, és élvezd a karácsonyi világítás hangulatát!

Polaroid fal

blog.stylewe.com
blog.stylewe.com

Az ünnepi meghittséget mi sem fokozza jobban, mint a szép családi emlékek. Válassz ki egy falat és húzz végig rajta egy vékony kötelet, párhuzamos vonalakban. Fa csiptetőkkel rögzíts rá az előhívott fényképeket. Ezek után már csak körül kell futtatni led szalaggal, és kész is a családra szabott karácsonyi világítás.

Fényfüggöny

blog.stylewe.com
blog.stylewe.com

A fényfüggöny semmihez sem hasonlítható meghittséget kölcsönöz otthonodnak. Csak néhány fehér led égő és egy kis ragasztószalag kell hozzá. A karácsonyi világítás megteremtéséhez rögzítsd az égőket a függöny ablak felőli oldalára és kapcsold be őket! A takarástól sejtelmes, hangulatos fény járja át a szobát.

Fonál labdák

blog.stylewe.com
blog.stylewe.com

Rendkívül dekoratívak és könnyen elkészíthetők a karácsonyi világítás sztárjai, a fonál labdák. Áztasd a fonalat ragasztóba, majd tekerj körbe vele egy tetszőleges méretűre felfújt lufit. Várj néhány órát, amíg megszárad, és lyukaszd ki a lufit! Így csak a megdermedt labda marad, amit egyszerűen ráhelyezhetsz az égőkre!

(D.R.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Mikor is van karácsony?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>