Készítsd fel a telefonod a játékokra

Készítsd fel a telefonod a játékokra

A játék világa folyamatosan fejlődik, ahol napról napra új ötletek és élmények születnek. Ezzel együtt a régi játékszokások már nem lesznek elégségesek. A következő hónapokban rengeteg új játék megjelenés várható, ezért a telefonodat fel kell készítened rájuk (méghozzá gyorsan), ha az a szándékod, hogy a játék élén maradj. Ez a cikk részletesen bemutatja a legjobb tippeket és trükköket, hogyan készítsd fel a telefonodat 2023-ra, és hogyan adj optimális lökést a játékélményednek. Olvass tovább, és fedezz fel mindent az okostelefon teljesítményének javításától kezdve az akkumulátor élettartamának és a tárolókapacitásának növeléséig. Merüljünk bele azonnal!

Frissítések ellenőrzése

Mindenekelőtt ellenőrizd a leggyakrabban használt alkalmazások frissítéseit. Becslések szerint az alkalmazások akár 16%-a is tartalmaz kritikus sebezhetőséget, ami könnyen elkerülhető, ha a frissítések elérhetőségét azonnal ellenőrzöd, amint azok elérhetővé válnak. Ami az alkalmazásokat illeti, minél naprakészebbek, annál kisebb a valószínűsége, hogy meghibásodnak vagy hibásak. Ennek oka, hogy a fejlesztők frissítéseket adnak ki a meglévő hibák és problémák kijavítására.

Ha olyan alkalmazásaid vannak, amelyek nem naprakészek, azzal veszélyeztetheted okostelefonod. Például a “candy crush saga” játék hírhedt arról, hogy rengeteg hibája és problémája van, amelyek miatt a felhasználók tanácstalanok. Szerencsére a legtöbb ilyen probléma elkerülhető, ha naprakészen tartjuk magunkat a legújabb alkalmazásverziókkal.

Ökölszabályként próbáld meg legalább hetente egyszer ellenőrizni a frissítéseket, különösen, ha rendszeresen használod a telefonodat. Ez megakadályozza, hogy a készülékét felesleges adatokkal terhelje túl, valamint biztosítja, hogy mindig a legjobbat használja, amit a technológia kínál. Továbbá, használj egy igazán jó mintás telefontokot, amely nem nyomja a kezed a játék közben sem. Tekintsd meg a PhoneBazis kínálatát, és vásárolj kényelmes csúszásmentes telefontot.

Változtasd meg a tárhelybeállításokat

Mindenekelőtt változtasd meg okostelefonod alapértelmezett tárhelybeállítását “automatikusról” “kézi” beállításra. Ezzel manuálisan hozzáférhetsz a felesleges adatokhoz, és eltávolíthatod azokat, így helyet szabadíthatsz fel fontosabb dolgok, például játékok, alkalmazások és médiák számára. Az automatikus mentés egy olyan funkció, amely automatikusan menti a fényképeket és videókat a készülék tárhelyére. Sajnos ezek a fájlok gyakran feleslegesek, és nagy mennyiségű fontos tárhelyet foglalhatnak el.

Ez viszont lassabb készülékhez, az akkumulátor lemerülésének fokozott kockázatához és természetesen alacsonyabb játékteljesítményhez vezethet. Ezért fontos, hogy a tárhelybeállítást manuálisra módosítsd, és kiválaszd, hogy hová mentse a létfontosságú fájlokat. Ez lehetővé teszi, hogy helyet szabadíts fel a készülék adattárolóján, és így késleltetés nélkül játszhass a játékokkal. A manuális mentés emellett azt is lehetővé teszi, hogy bármikor törölhesd a fényképeket, videókat és más felesleges fájlokat.

Szükségtelen fájlok megtisztítása

Másodszor, tisztítsd meg a felesleges fájlokat. Ez magában foglalja a régi szöveges üzenetek, képek és videók törlését, amelyekre már nincs szükséged a készülékeden. A készülék tárhelyének kezelése és megtisztítása kulcsfontosságú ahhoz, hogy okostelefonodon elegendő hely álljon rendelkezésre a megfelelő működéshez. Ez különösen igaz, ha játékról van szó. Miközben fontos, hogy legyen elég hely a legújabb játékok és alkalmazások tárolására, ugyanilyen fontos, hogy legyen elég hely a megfelelő futtatásukhoz.

Ha a készülék tárolója túlságosan tele van, a játékok valószínűleg sérülnek és lejátszhatatlanná válnak, vagy akár le is fagyhatnak. Ahogy fentebb említettük, az automatikus mentés az egyik legnagyobb tárhelybűnöző. Mindenképpen tartsd szemmel a készülék tárhelyét, és töröld a felesleges fájlokat. Ezzel biztosíthatod, hogy a készüléknek elegendő hely álljon rendelkezésére a megfelelő működéshez.

Telepíts játékoptimalizálót

A játékoptimalizáló nem csak a készülék teljesítményét optimalizálja, de segít megtisztítani a felesleges fájlokat is, amelyek esetleg helyet foglalnak a készülékeden. A játékoptimalizáló lehetővé teszi továbbá, hogy testre szabd és beállítsd a készülék beállításait. Ez magában foglalja a készülék fényerejének, hangjának, adatainak és még az energiafelhasználásnak a módosítását is. A játékoptimalizáló lehetővé teszi azt is, hogy valós időben nyomon kövesd a készülék teljesítményét, így egyetlen gyors kattintással javíthatja a játékélményt. Fontos megjegyezni, hogy mindig azt kapja, amiért fizet. Ez azt jelenti (jobb esetben), hogy minél drágább egy játékoptimalizáló, annál több előny származik belőle.

A legjelentősebb játékoptimalizálók közé tartoznak a következők:

– Game Guardian: Ez az alkalmazás ingyenes, és rengeteg előnnyel büszkélkedhet. Lehetővé teszi, hogy valós időben nyomon kövesd a készülék teljesítményét, valamint hogy testre szabd a készülék beállításait. A Game Guardian azt is lehetővé teszi, hogy átvizsgálhasd a készüléked rosszindulatú fájlok után, így eltávolíthatod azokat.

– DU Battery Saver: Ez az alkalmazás egy “kettő az egyben” alkalmazás, amely nem csak optimalizálja a készülék teljesítményét, hanem meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát is. A DU Battery Saver rendelkezik egy “intelligens üzemmód” funkcióval, amely automatikusan felismeri a készülékének legmegfelelőbb üzemmódot. Van egy “extrém mód” funkciója is, amely lehetővé teszi, hogy manuálisan testre szabd a készülék beállításait, és optimalizáld azt játékra.

Telepíts egy akkumulátorkímélőt

Egy akkumulátorkímélő nem csak az akkumulátor élettartamának meghosszabbításában segít, hanem a felesleges fájlok megtisztításában is. Az akkumulátorkímélővel emellett valós időben nyomon követheted a készüléked energiafelhasználását, így játék közben még tovább növelheted az akkumulátor élettartamát. A legjelentősebb akkumulátorkímélők közé tartoznak a következők:

– Advanced Task Killer: Ez az alkalmazás teljesen ingyenes, és lehetővé teszi, hogy saját egyéni kill switch-et hozz létre. A kill switch egy olyan funkció, amely lehetővé teszi, hogy megölje a felesleges folyamatokat a készülékén, meghosszabbítva ezzel az akkumulátor élettartamát.

– Clean Master: Ez az alkalmazás ingyenes és rengeteg előnnyel büszkélkedhet. Lehetővé teszi, hogy átvizsgáld készüléked rosszindulatú fájlok után, valamint lehetővé teszi, hogy kezelje és megtisztítsa a készülék tárhelyét. A Clean Master egy “intelligens tisztítás” funkcióval is rendelkezik, amely automatikusan megtisztítja a felesleges fájlokat a készülékén a használat alapján.

Következtetés

Ahogy közeledik 2023, fontos, hogy ne feledjük, hogy a régi játékszokások már nem lesznek elégségesek. Mivel a következő 12 hónapban rengeteg új kiadás jelenik meg, fel kell készítened a telefonodat ezekre, ha az a szándékod, hogy a játék élvonalában maradj.

Ez a cikk részletesen bemutatja a legjobb tippeket és trükköket arra vonatkozóan, hogyan készítsd fel a telefonodat 2023-ra, és hogyan dobd fel a játékélményed. Ezekkel a tippekkel nyugodt lehetsz, ha tudod, hogy a telefonod optimalizált és készen áll a legújabb játékkiadások fogadására.