Készíts egy varázslatos világot a saját kertedből!

A téli dekoráció a szomszédoknak is tetszik
A téli dekoráció a szomszédoknak is tetszik

Télen a kertészkedés mellékvágányra kerül, de ebben az időszakban is lehelhetsz egy kis kreativitást az udvarodba. Mindenkiben ég az ünnepi hangulat még januárban is, ezért egy ütős téli dekoráció megéri az erőfeszítéseket. 

Válassz egy stílust!

Ahhoz, hogy a téli dekoráció egységes legyen, szükséged lesz egy stílusra, ami minden alapjául szolgál. Rengeteg lehetőséged van, mint például a mikulás faluja vagy a kis Jézus születése. Gondold végig, melyik témához van elegendő helyed a kertben, azután pedig ne habozz, vágj bele!

Legyen egy színskálád!

Amennyiben nem szeretnéd, hogy a kerted egy borzalmas színkavalkád legyen, találd meg azt a néhány színt, melyet szívesen látnál otthonodban. A hideg hónapok alatt a szürke, a fekete, és a fehér a legelterjedtebb színek. A tompább színek, mint az ezüst, a kék, vagy az arany pedig jól mutatnak a megszokott téli árnyalatokkal. Minden a te fantáziádon múlik. Ha például csak egy megszokott dizájnt szeretnél, maradj a jól bevált vörös-zöld kombinációnál.

Ültess téli virágokat!

Sokan úgy hiszik, hogy lehetetlen virágokat gondozni télen, ami persze nem igaz. Több lehetőséged van, mint hinnéd, és nem kell mindenképp leragadnod az elcsépelt örökzöldeknél. Ha már meguntad a levéltelen fák látványát, ültess téli virágokat és gyönyörködj az eredményen!

Gondolkozz el a műhavon!

A tökéletes téli dekoráció eléréséhez egyszerűen elengedhetetlen a hó. Amennyiben lakhelyeden ritka a hóesés, hasznos lehet műhót beszerezned. Egy kis odafigyeléssel akár magadnak is elkészítheted. Például borítsd be a fák ágait csillogó műhóval és arany színű égősorral. A szomszédok garantáltan féltékenyek lesznek!

(K.D.)

A cikk forrása itt >>

Készülődés az ünnepekre: karácsonyi világítás saját kezűleg!